West Iran: 5 Redenen Waarom Je Deze Regio Niet Wilt Overslaan.

with Geen reacties

Sanandaj, het hart van Iraans Koerdistan waar de volle snor nog altijd z’n hoogtijdagen viert, de bevolking het woord gastvrijheid weer een compleet nieuwe dimensie geeft en je kunt genieten van drukke straten gevuld met mensen in traditionele klederdracht.

Ja, Iraans Koerdistan is een fijne regio om te bezoeken.

Ondanks dat sommige Iraniërs een beetje argwanend kijken naar dit westelijke gedeelte is er niets om te vrezen. Tenzij je natuurlijk bang bent voor prachtige bergen, prachtige rotssculpturen en het mooiste dorp van heel Iran: Palangan.

Traditioneel gezien is dit een regio die veel backpackers overslaan en je vindt er dan ook weinig. Toch mag je deze regio eigenlijk niet overslaan en deze vijf redenen vertellen je waarom:

1. Hier vind je het mooiste dorp van Iran: Palangang

Palangang is een klein dorpje dat gebouwd is tegen de stijle bergwanden. Het is niet alleen een prachtig gezicht, het is ook heel erg leuk om doorheen te lopen. Je kunt vanuit zowel Kermanshah als Sanandaj een taxi nemen. De kosten hiervan bedragen ongeveer 25 euro per taxi retour en je krijgt dan dit te zien.

dsc00603

dsc00596

2. De bergen zijn hier best mooi

Iran is natuurlijk nergens echt helemaal vlak, maar de bergen hier zijn toch wel van bijzondere schoonheid.

dsc00598

Wil jij goed verzekerd op reis? Vul de verzekeringswijzer van Backpackcentrale in en ontvang binnen 5 minuten persoonlijke opties voor jouw reis.

3. Eeuwenoude rots sculpturen

Als dit je ding is, dan kun je hier genieten van prachtige rotssculpturen die stammen uit – uhm.. een hele lange tijd geleden. Ze zijn in ieder geval goed bewaard gebleven. Vooral Bisotun en Taq-e-Bostan rondom Kermanshah zijn bekend.

dsc00575

4. Bijzonder aardewerk in Lalejin

Toen mijn Couchsurfing host in Hammadan vertelde dat we naar dit pottenbakkersplaatsje zouden gaan speelde ik uit beleefdheid mee maar in werkelijkheid dacht ik: “borrriiing.”

Niets bleek minder waar. De aardewerken waren schitterend en je moet jezelf echt inhouden om niets te kopen. Bovendien is het best wel magisch als een pottenbakker het live voor je ogen maakt.

dsc00615

5. Je vindt hier de langste watergrot ter wereld

De Ali Sadr Cave is de langste watergrot ter wereld en jij kunt hier met een waterfiets doorheen trappelen. In de Lonely Planet staat dat het een beetje overrated is, maar dat zijn ze zelf. De grot is namelijk schitterend en prachtig verlicht.

dsc00649
Wat zeg je ervan? Toch maar even gaan?

TIP: Ben je van plan om te gaan backpacken in Azië of Australië? Backpackcentrale heeft gratis gidsen voor Backpacken in Australië & Azië

Ben jij een mooie reis aan het voorbereiden?

Met deze tips van Backpackcentrale wordt jouw reis nóg beter:

1. Wil jij niet betalen voor pinnen in het buitenland? Open een rekening bij Bunq. Je kunt gratis geld opnemen in het buitenland tegen de best mogelijke wisselkoers. 

2. Vul de verzekeringswijzer in zodat jij altijd goed verzekerd op reis gaat. 

3. Gebruik Booking.com voor het boeken van accommodatie. Je mag vaak gratis annuleren. 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verward door verzekeringen?

Een lange reis voorbereiden is niet makkelijk. Laat ons helpen bij de voorbereiding :-)