Tasman Reisverzekering Is Vernieuwd En Verbeterd

with Geen reacties

De reisverzekering van Tasman is al jaren een favoriete verzekering voor veel backpackers. De goede dekking en het feit dat je er zo’n beetje alles mee mag doen is voor veel backpackers een reden om voor deze reisverzekering te kiezen.

Vanaf 2016 is Tasman samen gaan werken met Allianz en samen hebben zij hun reisverzekering nog beter gemaakt. Dat betekent dat jij een nog betere dekking hebt voor dezelfde premie. Hieronder vind je de veranderingen op een rijtje:

S.O.S. hulpverlening

+ Overlijden derdegraads familieleden

Net als bij de oude Tasmanverzekering kun je rekenen op hulp en een terugvlucht in het geval dat eerste- en tweedegraads familieleden ernstig ziek zijn of komen te overlijden. Een belangrijke toevoeging is echter dat je nu ook verzekerd bent in het geval dat derdegraads familieleden komen te overlijden. Dat betekent dat je dus ook naar huis kunt vliegen als een van je overgrootouders, favoriete oom of tantes of kinderen van je broer of zus komen te overlijden.

+ Telecommunicatiekosten

Mocht er iets gebeuren dan is de kans groot dat je contact moet opnemen met de alarmcentrale in Nederland. Deze telefoontjes kunnen vrij duur uitpakken en het zou vervelend zijn als je hier dik voor moet betalen. Gelukkig was de vergoeding al €100 per reis, maar nu is dat €100 per gebeurtenis. Dat betekent dus dat als er meerdere keren iets zou gebeuren dat je geen zorgen hoeft te maken over je mobiele telefoonrekening.

Bagage

Ook wat betreft bagage ga je er met de nieuwe verzekering van Tasman op vooruit. Hieronder vind je de belangrijkste verbeteringen:

+ Totale bagagedekking verhoogd met €500

De totale bagagedekking is nu €3.500 in plaats van €3000.

+ Mobiele telefoons vallen niet meer onder een apart rubrieksmaximum.

In de oude Tasman verzekering was je mobiele telefoon verzekerd tot een maximum van €300, maar dit is natuurlijk niet voldoende als je een gloednieuwe smartphone hebt.

Met de nieuwe verzekering valt jouw mobiele telefoon onder dezelfde rubriek als laptops, tablets en camera’s. De totale maximale vergoeding voor deze rubriek bedraagt nu €1750.

Wil jij goed verzekerd op reis? Vul de verzekeringswijzer van Backpackcentrale in en ontvang binnen 5 minuten persoonlijke opties voor jouw reis.

+ Max vergoeding voor overige bagageonderdelen verhoogd met €200,-

In de oude voorwaarden geldt voor veel bagageonderdelen een maximum van €300. Bij de nieuwe verzekering is dit €500.

+ Eigen risico per reis verlaagd met €25

In de oude voorwaarden bedraagt het eigen risico €75 per reis, bij de nieuwe verzekering is dit eigen risico slechts €50,- per reis.

+ Dekking voor tijdens reis aangeschafte producten verhoogd met €50

Nu is de dekking €350 in plaats van €300 per reis.

Geneeskundige kosten

De geneeskundige kosten van de nieuwe Tasman verzekering zijn ook aangepast en uitgebreid. Hieronder de belangrijkste verschillen op een rijtje.

Tandheelkundige kosten zijn nu anders

In de oude voorwaarden was er een totale vergoeding voor tandartskosten van maximaal €350 ongeacht of dit kwam door een ongeval of een ontsteking.

In de nieuwe voorwaarden geldt een maximum van €500 in geval dat je naar de tandarts vanwege een ongeval en €250 in het geval dat je naar de tandarts moet vanwege een ontsteking of kiespijn.

+ Geneeskundige kosten in Nederland verhoogd van €1250 naar €25.000

Ben je van plan om tijdens je reis een bezoek aan Nederland te brengen en beschik je niet langer over een Nederlandse zorgverzekering? Dan ben je nu een stuk beter verzekerd met de nieuwe verzekering. In plaats van een schamele €1250 ben je nu verzekerd voor medisch noodzakelijke behandelingen tot €25.000

Aansprakelijkheid

+ Totale dekking verhoogd van €500.000 naar €1.000.000

Mocht je de spullen van iemand anders kapot maken of per ongeluk iemand medisch letsel toebrengen dan ben je met deze dekking nu een stuk beter verzekerd. Zeker handig in het geval dat je iemand per ongeluk medisch letsel toebrengt.

TIP: Ben je van plan om te gaan backpacken in Azië of Australië? Backpackcentrale heeft gratis gidsen voor Backpacken in Australië & Azië

+ Eigen risico voor aansprakelijkheid nu €0,- in plaats van €100 per gebeurtenis

Het eigen risico voor de rubriek aansprakelijkheid is compleet geschrapt, dus je hoeft in ieder geval niks zelf te betalen.

Rechtsbijstand

Kleine kans dat je het nodig hebt, maar mocht je het toch nodig hebben buiten Europa dan is de dekking nu verdubbeld. Je bent nu verzekerd voor rechtsbijstand tot €50.000 in plaats van €25.000.

Plan je een reis en heb je nog een reisverzekering nodig?

Zoals je kunt zien is de verzekering van Tasman nog verder verbeterd en dat betekent dat er nog meer reden is om deze verzekering aan te raden.

Deze verzekering is met name geschikt als één van de onderstaande dingen waar is voor jou:

  • Je bent van plan om te gaan werken tijdens je reis
  • Je bent van plan om langer dan één jaar te reizen (de verzekering is ook geschikt als je korter gaat)
  • Je moet tijdens je reis jouw Nederlandse zorgverzekering stopzetten
  • Je vrijwilligerswerk wilt doen
  • Je wilt geen doorlopende reisverzekering afsluiten omdat je nergens aan vast wilt zitten

Benieuwd? Klik hier om je premie te berekenen

Of bekijk de uitgebreide review van Tasman reisverzekeringen

Ben jij een mooie reis aan het voorbereiden?

Met deze tips van Backpackcentrale wordt jouw reis nóg beter:

1. Wil jij niet betalen voor pinnen in het buitenland? Open een rekening bij Bunq. Je kunt gratis geld opnemen in het buitenland tegen de best mogelijke wisselkoers. 

2. Vul de verzekeringswijzer in zodat jij altijd goed verzekerd op reis gaat. 

3. Gebruik Booking.com voor het boeken van accommodatie. Je mag vaak gratis annuleren. 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verward door verzekeringen?

Een lange reis voorbereiden is niet makkelijk. Laat ons helpen bij de voorbereiding :-)