Surfing Turtle Lodge: heerlijk ontspannen in Nicaragua

with Geen reacties

Toe aan wat ontspanning in Nicaragua? Op nog geen uur van León vind je laidback vibes, een privé strand en schitterende zonsondergangen bij de Surfing Turtle Lodge. Je kunt er elke dag surfen, zonnen of deelnemen aan andere activiteiten zoals yoga en beachvolleybal. Als dat je allemaal al te veel is kun je ook gewoon gaan hangen in de bar/restaurant. Als kers op de taart kun je ook helpen om pasgeboren schildpadjes uit te zetten. Hoe cool is dat?

Ben je benieuwd of deze plek iets is voor jou? In deze gids lees je alles over wat er te doen is bij Surfing Turtle lodge en geven we je tips om jouw verblijf nog beter te maken.

Wat te doen bij de Surfing Turtle Lodge?

Surfen

Of je het nu wilt leren of een al een doorgewinterde surfer bent, bij deze lodge zijn er altijd wel golven. Daarnaast zit er ook veel wildlife dat je tijdens het surfen ziet. Zo zagen wij bijvoorbeeld een rog en een gigantische 2-meter lange vis onder de surfplank door zwemmen. Creepy, maar wel tof.

Schildpadjes uitzetten

De Surfing Turtle lodge heeft een schildpaddenproject opgezet om babyschildpadden te redden van stropers. Het is een beetje tegenstrijdig maar zij betalen nu de stropers om de eieren aan het project te geven en niet aan restaurants. Je kunt het hele jaar kijken hoe kleine schildpadjes uit hun ei komen en naar de zee kruipen maar beste periode is van september t/m februari.

Wil jij goed verzekerd op reis? Vul de verzekeringswijzer van Backpackcentrale in en ontvang binnen 5 minuten persoonlijke opties voor jouw reis.

Strandwandelings

De surfing Turtle lodge is gelegen aan een zeer uitgestrekt strand waar je heerlijke wandelingen over kunt maken. Dus schoentjes uit, voeten in de branding en lekker wandelen. Kijk onderweg ook zeker even naar de jagende pelikanen. Altijd leuk om te zien hoe zij als kamikaze-piloten op vis jagen.

Zonsondergang bekijken

Zonsondergang is altijd een fijn moment van de dag, maar bij de Surfing Turtle Lodge zijn ze wel heel lekker. Kijk maar: dit is toch professioneel genieten?

Speel een potje beachvolleybal

Elke dag om 16:30 organiseert Surfing Turtle Lodge een tournooitje beachvolleybal. Bijna iedereen doet mee waardoor het een hele leuke manier is om mensen te ontmoeten.

Biertje doen

De Surfing Turtle Lodge heeft gezellige bar waar je elke avond drankjes kunt doen. Ga je liever op tijd naar bed? Om 22:00 gaat de muziek uit en verplaatst de party zich naar de strandbar.

Verschillende tours

Is chillen op het strand en een beetje surfen niet genoeg? Dan zijn er nog tal van tours die je kunt ondernemen. Zo kun je bijvoorbeeld paardrijden over het strand, kajakken in de Juan Venado lagoon of diepzeevissen. Kortom: genoeg te doen!

TIP: Ben je van plan om te gaan backpacken in Azië of Australië? Backpackcentrale heeft gratis gidsen voor Backpacken in Australië & Azië

Een kritische noot: het eten

Is dan echt alles fantastisch bij de Surfing Turtle Lodge? Nee, we moeten ook een kleine kritische kanttekening plaatsen. Het eten bij Surfing Turtle is namelijk niet geweldig en het duurt erg lang voordat je het krijgt. Bovendien krijg je niet altijd wat er op de kaart staat. Kies daarom voor de kipgerechten of de zeevruchtenpasta, die zijn over het algemeen altijd goed.

De conclusie is dat de Surfing Turtle Lodge een hele leuke bestemming is, waar je een paar dagen fantastisch kunt chillen. Het voelt echt als een stukje paradijs dat ver van de drukke buitenwereld is verwijderd. Klinkt dat als een plek waar je wilt zijn? Boek dan op tijd want het zit vaak vol!

Vond je dit artikel leuk? Show some social love: 

Ben jij een mooie reis aan het voorbereiden?

Met deze tips van Backpackcentrale wordt jouw reis nóg beter:

1. Wil jij niet betalen voor pinnen in het buitenland? Open een rekening bij Bunq. Je kunt gratis geld opnemen in het buitenland tegen de best mogelijke wisselkoers. 

2. Vul de verzekeringswijzer in zodat jij altijd goed verzekerd op reis gaat. 

3. Gebruik Booking.com voor het boeken van accommodatie. Je mag vaak gratis annuleren. 

 

 

Verward door verzekeringen?

Een lange reis voorbereiden is niet makkelijk. Laat ons helpen bij de voorbereiding :-)