Mai Chau : Genieten van rust en het authentieke plattelandsleven

with Geen reacties

Er bekruipt je een vreemd gevoel als je op een doordeweekse dag door het toeristische centrum van Mai Chau loopt.

Te midden van alle traditionele paalwoningen, die op de begane grond allerlei souvenirs kopen heb je constant het idee dat er die dag iets heel groots staat te gebeuren.

Alsof er die middag een buslading koopgrage toeristen langskomt om het hele dorp leeg te kopen, want anders weet je ook niet wat al die souvenirs daar doen. Maar die toeristen komen dus niet.

Althans, niet doordeweeks.

Souvenirs, maar geen toeristen… hmmm

Mai Chau is namelijk een soort mini Sapa op zo’n drie uur ten westen van Hanoi. Het is één van de favoriete weekendbestemmingen van de locals en met reden. Het is hier namelijk prachtig en datzelfde geldt voor de route er naartoe.

Als je hier op doordeweekse dagen komt, tref je er slechts een paar verdwaalde backpackers en kun je even ontsnappen aan de drukte die typerend is voor veel plekken in Vietnam.

Huur hier bijvoorbeeld een fietsje en rijd tussen de prachtig  groene rijstvelden van dorpje naar dorpje terwijl in de achtergrond de bergen toch wel een beetje ontzag opwekken.

Wil jij goed verzekerd op reis? Vul de verzekeringswijzer van Backpackcentrale in en ontvang binnen 5 minuten persoonlijke opties voor jouw reis.

Geniet van de rust, de fluitende vogeltjes en het authentieke lokale leven waarbij de waterbuffels in houten schuurtjes gezelschap krijgen van loslopende kippen of spelende kindertjes.

Slaap op de zolder van een traditionele houten paalwoning en drink een drankje bij de verzamelplaats voor backpackers  Mai Chau hostelbar and restaurant waar ze bovendien heerlijk eten serveren.

Loop overdag een beetje door het dorp en kijk hoe een aantal locals de souvenirs  daadwerkelijk met de hand maakt. Van sjaals en allerlei andere weefwerken tot traditionele kruisbogen met bijbehorende pijlen. Het wordt hier echt nog met de hand gemaakt.

Huur voor een dagje een scooter en rijdt bijvoorbeeld naar de Go Lao waterval en het viewpoint dat prachtig uitizcht biedt op de übergroene vallei waar Mai Chau ook in ligt. Voor de sportievelingen is dit overigens ook met de fiets te doen, al zou het wel prettig zijn als je versnellingen had.

Voel je je zeker genoeg op een scooter dan kun je ook zo’n 50 kilometer naar het Pu Luong Nature Reserve rijden. De weg hier naartoe leidt je over een aantal prachtige bergpassen met adembenemende uitzichten. Eenmaal in het park kun je kiezen tussen één- en meerdaagse hikes waarbij je verblijft in lokale homestays.

TIP: Ben je van plan om te gaan backpacken in Azië of Australië? Backpackcentrale heeft gratis gidsen voor Backpacken in Australië & Azië

Heb je dat allemaal gedaan? Dan is het eigenlijk wel weer tijd om te gaan. Er gebeurt hier namelijk doordeweeks vrij weinig, maar dat is juist de charme van Mai Chau.

Je komt hier voor de rust, om even te ontsnappen van de drukte. Gewoon om te genieten van alles om je heen zonder dat je echt een specifiek hoogtepunt eruit pikt.  Even alles een tandje langzamer te doen midden in de adembenemende natuur zodat je daarna weer met een opgeladen batterij en verse wanderlust door Vietnam kunt hobbelen.

Wat denk je? De moeite waard toch?

Vond je dit artikel leuk? Show some social love:

Ben jij een mooie reis aan het voorbereiden?

Met deze tips van Backpackcentrale wordt jouw reis nóg beter:

1. Wil jij niet betalen voor pinnen in het buitenland? Open een rekening bij Bunq. Je kunt gratis geld opnemen in het buitenland tegen de best mogelijke wisselkoers. 

2. Vul de verzekeringswijzer in zodat jij altijd goed verzekerd op reis gaat. 

3. Gebruik Booking.com voor het boeken van accommodatie. Je mag vaak gratis annuleren. 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verward door verzekeringen?

Een lange reis voorbereiden is niet makkelijk. Laat ons helpen bij de voorbereiding :-)