Interview met werven in Australië

with Geen reacties

Als je op zoek bent naar werk in Australië dan is er bijna altijd de mogelijkheid om als fondsenwerver aan de slag te gaan. Een baantje waarbij je niet alleen de hele dag met mensen kunt praten, maar ook nog eens iets kunt betekenen voor een goed doel. En niet onbelangrijk: als je goed bent kun je flink geld verdienen.

Sinds kort is er ook een Nederlands wervingsbureau actief in Australië. Benieuwd naar hun ervaringen stelde ik de jongens van werveninaustralie.nl wat vragen en vertellen zij wat zij voor jou als backpacker kunnen betekenen.

Wie zijn jullie en wat doen jullie?
Werven in Australië is een initiatief van twee vrienden/collega’s die jaren ervaring hebben in het werven voor goede doelen in Nederland. Zoals iedereen begonnen wij vijf jaar geleden voor de lokale supermarkt en inmiddels bekleden we meerdere managementfuncties bij verschillende wervingsbureaus.

Wat is jullie eigen ervaring met werven in Australië?
Een jaar geleden kwamen wij in aanraking met een Australisch werfbureau dat ons vroeg om voor hen te komen werken. Onze reis naar Australië zou volledig worden betaald, we zouden een hoog salaris verdienen dat opgebouwd is uit bonussen en we kregen de kans om al werkend van stad naar stad te reizen.

In eerste instantie klonk het te mooi om waar te zijn. Toch waagden we de sprong in het diepe en na ruim een half jaar in Australië gewerkt te hebben, beseften we ons dat het nog toffer is dan we van te voren hadden gedacht.Reizen en werken in Australie 2

Waarom zijn jullie begonnen met werven in Australië?
Op het moment dat wij na weer een succesvolle werkdag in een zwembad lagen ergens in de hoofdstad Canberra, bedachten we dat dit een kans is voor velen! Waarom zouden alleen wij zo heerlijk profiteren van deze kans? Werk waarbij je dag in dag uit de leukste mensen leert kennen, waarbij je heel veel sociale vaardigheden opdoet en waarbij je al werkend van stad naar stad reist is iets wat veel jongeren zouden willen doen. Daarnaast betaalt het goed en help je je medemens. Kortom, een geweldige kans voor iedereen toch?

Zoals met alle baantjes zijn er niet alleen maar pluspunten. Wat zijn de minder leuke aspecten van werven?
Dat ben ik helemaal met je eens. Elk werk heeft zijn voor- en nadelen. Werven kan op sommige dagen best pittig zijn. Je moet je voorstellen dat je de hele dag mensen voor je project probeert te winnen en op het moment dat je 100x ‘nee’ hoort, is het moeilijk om de 101e keer dezelfde positieve energie vast te houden als daarvoor.

Een goede werver is een echte doorzetter. Ben je dat niet, dan raad ik het werk niet aan. Geef jij daarentegen nooit op en word jij juist alleen maar sterker van iedere ‘nee’, dan is dit de perfecte baan voor jou!

Wil jij goed verzekerd op reis? Vul de verzekeringswijzer van Backpackcentrale in en ontvang binnen 5 minuten persoonlijke opties voor jouw reis.

Reizen en werken in Australie 1

Er zijn veel wervingsbureaus in Australië, waarom zijn jullie de beste keuze voor Dutchies?
Er zijn inderdaad een behoorlijk aantal werfbureaus in Australië. Echter, als je het vergelijkt met het aantal in Nederland, dan is zijn het er in Australië verhoudingsgewijs vele malen minder.

Het allerbelangrijkste kenmerk voor een goed wervingsbureau is voor ons ‘kwaliteit’. In onze wereld betekent dat, dat wij enkel en alleen kwalitatieve donateurs inschrijven. Dit zijn mensen die wij voor de volle 100% overtuigen om zich in te gaan zetten voor het goede doel. Wij schrijven geen mensen in die aangeven dat ze het doel niet langer gaan steunen dan twee jaar. Op die manier haal je je bonus wel binnen, maar gaat er te weinig naar het goede doel en dat is nu precies waar het bij veel werfbureaus fout gaat. Uiteraard moet iedereen er profijt van hebben, maar voor ons staat het goede doel bovenaan!

Jullie bieden ook gratis vluchten aan voor de juiste kandidaten. Kun je hier wat meer over vertellen?

Op dit moment zitten wij in de opstartende fase. We vinden het van groot belang dat we van start gaan met veel ervaring om ons heen. Op deze manier kan het niets minder worden dan een groot succes en hebben we de mogelijkheden om veel onervaren nieuwelingen op de juiste manier op te leiden.

We bieden wervers met een minimale ervaring van drie maanden en een minimale beschikbaarheid van zes maanden de kans om gratis naar Australië te vliegen. Dit is niet het enige, daarnaast betalen we je terugvlucht of je vlucht naar je volgende tropische bestemming. Heb je nog geen ervaring? Treur niet, je kunt je reis met een goede werkweek al terugverdienen.

Werven in Australië nodigt jou nu uit!

Heb jij altijd al gedroomd van een reis naar Australië waarbij je geen geld uitgeeft, maar geld spaart? Ben jij een absolute doorzetter, heb jij goede sociale vaardigheden en heb je een redelijke beheersing van de Engelse taal?! Meld je dan nu aan op werveninaustralie.nl!

TIP: Ben je van plan om te gaan backpacken in Azië of Australië? Backpackcentrale heeft gratis gidsen voor Backpacken in Australië & Azië

Ben je zelf actief in de reiswereld en wil je graag aan backpackers vertellen wat jouw organisatie voor hen kan doen? Stuur een e-mail naar justin@backpackcentrale.nl zodat we even kunnen babbelen!

Vond je dit artikel leuk? Show some social love:

Gratis voor jou: De ultieme reisgids voor backpacken in Australië

In deze ultieme gratis reisgids ontdek je de 8 tofste routes, 455 highlights en alles wat je moet regelen voordat je vertrekt. Haal dus nu het maximale uit je reis en download deze gids gratis.

Download gratis

“Deze reisgids is echt het meest handige ding ooit”

Ben jij een mooie reis aan het voorbereiden?

Met deze tips van Backpackcentrale wordt jouw reis nóg beter:

1. Wil jij niet betalen voor pinnen in het buitenland? Open een rekening bij Bunq. Je kunt gratis geld opnemen in het buitenland tegen de best mogelijke wisselkoers. 

2. Vul de verzekeringswijzer in zodat jij altijd goed verzekerd op reis gaat. 

3. Gebruik Booking.com voor het boeken van accommodatie. Je mag vaak gratis annuleren. 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verward door verzekeringen?

Een lange reis voorbereiden is niet makkelijk. Laat ons helpen bij de voorbereiding :-)