7 Toffe Dingen Om Ho Chi Minh Optimaal Te Beleven

with Geen reacties

Ho Chi Minh; de stad met een bewogen recente geschiedenis waar de scooters je om de oren vliegen, zebra paden dienen als decoratie, het bier soms goedkoper is dan mineraal water en het eten eigenlijk altijd lekker en goedkoop is.

Ho Chi Minh zal zeker niet het hoogtepunt van je reis door Vietnam zijn, maar het is wel een leuke stad om een paar dagen door te brengen. Hier lees je 7 leuke, interessante en intrigerende dingen die je kunt doen om optimaal te genieten van alles wat Ho Chi Minh te bieden heeft.

1. War museum

Dit is geen museum dat je zomaar even bekijkt en wegloopt zonder iets geleerd te hebben. Meer dan een museum is het eigenlijk een tentoonstelling die tegelijkertijd de donkerste en mooiste kanten van de menselijkheid verenigt.

Enerzijds is het een sombere confrontatie met de verschrikkelijke werkelijkheid van de oorlog en Amerikaanse gruweldaden die je rugharen recht overeind doen staan. Je vraagt je af hoe ‘normale mensen’ in staat zijn om zoiets te doen.

Tegelijkertijd heeft het museum iets inspirerends als je leest hoe de Vietnamezen ondanks de tegenslagen en verschrikkelijke omstandigheden betekenis vonden in hun lijdensweg en sterker, meer verenigd en vreedzamer uit de oorlog zijn gekomen.

Het war museum is een plek die je verdrietig maakt, maar ook gelukkig. Het toont dat wij als mensen in staat zijn om verschrikkelijke dingen te doen, maar dat de menselijke ziel uiteindelijk sterker blijkt dan de ergste verschrikkingen.

 

Wil jij goed verzekerd op reis? Vul de verzekeringswijzer van Backpackcentrale in en ontvang binnen 5 minuten persoonlijke opties voor jouw reis.

2. Cu chi tunnels

Tijdens de Franse bezetting en de Vietnamoorlog leefden veel mensen in dit gebied in ondergrondse tunnels. Deze tunnels, ontworpen om te kunnen verstoppen voor de vijand en te beschermen tegen bombardementen, geven nog maar eens blijk van de overlevingsdrang van de Vietnamezen die niet wilden wijken van hun land en hun idealen.

Tijdens je bezoek aan deze tunnels krijg je een indrukwekkende kijk in hoe de mensen hier leefden, hoe ze de tunnels bouwden zodat ze bijvoorbeeld onder de grond konden koken, water konden vinden en überhaupt konden ademen.

Je kunt zelf ook door de tunnels kruipen, die voor de toeristen iets wijder zijn gemaakt. Vergis je niet, het is nog steeds niet makkelijk om hier doorheen te lopen.

Volgens sommige backpackers is dit allemaal een beetje toeristisch en het klopt ook wel dat er heel veel toeristen rondlopen op het complex. Het klopt ook dat je hier met een gids mee moet en dat er paden zijn aangelegd in de bossen zodat toeristen de tunnels kunnen bekijken.

Maarja, wat wil je dan?

Als je echt een authentieke ervaring wil, misschien moet je dan gewoon lekker in je eentje het bos in trekken. Misschien vind je daar nog een paar verborgen boobytraps die in één seconde een fijn kebabstick van je maken. Of misschien stap je wel op een verborgen landmijn. Wie weet hoeveel geluk je hebt. De plek mag misschien populair zijn onder toeristen, het is geen attractie die met dat doel gebouwd is.

Vanuit Ho Chi Minh betaal je ongeveer 5 dollar voor vervoer naar de tunnels en dan nog 5 dollar entree.

TIP: Ben je van plan om te gaan backpacken in Azië of Australië? Backpackcentrale heeft gratis gidsen voor Backpacken in Australië & Azië

3. Markets

Lokale markten zijn altijd een bijzondere ervaring, je krijgt er een fijn kijkje in het lokale leven terwijl al je zintuigen in overdrive zijn. De chaotische drukte gemixed met onbekende geuren en sociale omgangsregels die je niet helemaal begrijpt, maken het altijd tot een bijzondere ervaring.

In Ho Chi Minh heb je ook een aantal leuke markten waar je fijn overheen kunt slenteren. De bekendste markt onder toeristen is de Ben Thanh Market. Ben je echter opzoek naar een meer authentieke ervaring? Dan zal een bezoek aan de Binh Tay Market in District 5 je niet teleurstellen. Je vindt hier goedkopere prijzen, minder westerlingen en over het algemeen een meer authentieke ervaring.

 

4. District 1

Als je wel eens in Thailand geweest bent, dan zal deze plek je ongetwijfeld wat doen denken aan Khao San Road. Overdag is het vrij rustig, maar zodra de zon ondergaat vind je hier bars en restaurants die met kleine Vietnamese vrouwtjes voor de deur vooral westerlingen naar binnen proberen te lokken.

Het is niet per se een authentiek Vietnamese ervaring, maar wel gewoon heel leuk als je er met de juiste verwachtingen heen gaat. Kom hier om lekker een biertje te drinken, een dansje te wagen en te genieten van wat fijne gerechtjes die een klein beetje zijn afgestemd op westerse smaken.

 

5. Bia Hoi / Bier

Bia Hoi, oftewel het goedkoopste bier ter wereld, dat je op sommige plekken al voor 30 cent per glas kunt krijgen. Het is een licht biertje dat elke dag vers gebrauwen wordt en waar je er best wat van moet drinken om dronken te worden. Met andere woorden: het perfecte drankje op elk moment van de dag.

Je vindt Bia Hoi in veel kleine ‘restaurantjes’ met plastic stoelen en even zo sfeervolle tafels. Maar als gierige Hollander blijft het bijzonder bevredigend als je vijf biertjes kunt drinken tegen de prijs van een Fristi.

Uiteraard vind je in District 1 op Bui Vien meer dan genoeg plekjes waar je terecht kunt voor happy hour, shotjes, lachgasballonnen en meer dingen die bepaalde goden verboden hebben.


6. Rooftop Bars

In Ho Chi Minh heb je een aantal toffe skysbars waar je terecht kunt voor prijzige biertjes met mooie uitzichten. Let er op dat je voor de luxe bars wat meer stylish gekleed moet en dat schoenen verplicht zijn. Je hoeft echter helemaal niet naar de hoogste rooftopbars om te genieten van het uitzicht. Als je bijvoorbeeld naar The View Rooftop Bar in district 1 gaat, dan heb je prachtig uitzicht met betaalbaar eten en drinken.

 

7. Lekker Eten

Dit is natuurlijk niet uniek aan Ho Chi Minh, maar eten blijft wel belangrijk. Plof dus gewoon eens lekker neer bij een lokaal eettentje waar je de gastvrouw niet kunt verstaan. Bestel iets of wacht vanwege een totaal gebrek aan Engels gewoon totdat je iets geserveerd krijgt. In Vietnam kan het bijna nooit mis gaan.

Heb je eens trek in wat anders of meer luxe, dan is Indisch eten bij Mumtaz lekker smullen. Voor heerlijke pizza’s tegen Europese prijzen ga je naar Pizza 4p’s. Als je van kaas houdt en alle Aziatische cheddar spuugzat bent, neem hier dan een kaasplankje; gegarandeerd winnen.

Eten bij Mumtaz

Wat kun je wel overslaan?

Zoals gezegd zal Ho Chi Minh niet het hoogtepunt van je reis door Vietnam zijn. Het probleem met steden waar eigenlijk niet zo heel veel te zien is, is dat ze dan zelfs de saaiste dingen omtoveren tot een toeristische highlight.

In Ho Chi Minh is dat ook zeker het geval met bijvoorbeeld de Nôtre-Dame kerk en het herenigingspaleis. Maak me maar uit voor cultuurbarbaar maar die Nôtre-dame is gewoon een kerk omringd door selfiesticks en in het herenigingspaleis vind je eigenlijk niets anders dan ruimtes met dure bekleding met daarnaast een bordje: “kijk hier werd vergaderd.”

Nou kijk, hier zeiden ze wel eens wat belangrijks. Leuk…

Al met al kun je Ho Chi Minh dus wel in twee dagen gezien hebben, maar zoals je ziet zijn er ook genoeg manieren om je een paar dagen te vermaken met kleine dansjes en iets te veel bier. Net wat je zelf wilt.

Vond je dit een leuk artikel? Show some social love: 

Ben jij een mooie reis aan het voorbereiden?

Met deze tips van Backpackcentrale wordt jouw reis nóg beter:

1. Wil jij niet betalen voor pinnen in het buitenland? Open een rekening bij Bunq. Je kunt gratis geld opnemen in het buitenland tegen de best mogelijke wisselkoers. 

2. Vul de verzekeringswijzer in zodat jij altijd goed verzekerd op reis gaat. 

3. Gebruik Booking.com voor het boeken van accommodatie. Je mag vaak gratis annuleren. 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verward door verzekeringen?

Een lange reis voorbereiden is niet makkelijk. Laat ons helpen bij de voorbereiding :-)