Waarom Het Geen Zak Uitmaakt Dat Donald Trump Gewonnen Heeft.

with 2 reacties

Het is gebeurd jongens.

De berichten op Facebook bevestigen het. Het nieuws bevestigt het. Op hol geslagen bloggers bevestigen het. De vastgelopen website van de Canadese immigratiedienst bevestigt het.

Donald Trump is de nieuwe president van de Verenigde Staten. Je weet wel, dat debiele land dat deze dwaas als president heeft gekozen. Ohja en het machtigste land ter wereld. Met aan het hoofd nu dus een toupet dragende idioot die z’n lippen tuit elke keer dat hij iets belangrijks denkt te zeggen.

Het kan me eigenlijk geen hol interesseren.

Geo-politiek boeit me niet, ondanks dat ik mezelf beschouw als een man van de wereld. Geen kwestie van interesse, meer een bewuste keuze op basis van prioriteiten. Ik heb betere dingen te doen.

Politiek is voor mij namelijk als regen. Of zonneschijn. Je kunt er vrij weinig aan veranderen dus je moet er ook niet over zeiken. Als het regent gaat het regenen en als de zon schijnt, schijnt de zon. Het enige wat jij kunt doen is bepalen wat voor kleren je aantrekt.

Daarom focus ik veel liever op wat wel uitmaakt. Donald Trump is president, ik heb honger en zit in Teheran te wachten op een trein die vertraagd is. Tegenover me zit een man met Parkinson te stoeien met z’n flesje water. Donald Trump kan die niet voor hem openen, ik wel. Hij lacht naar me en zegt “merci”.

Het is zo makkelijk om te gaan zeiken en met een semi-gefundeerde mening waar niemand op zit te wachten aan te kondigen dat de wereld op rand van de afgrond staat, maar waarom doe je niet eens iets wat er werkelijk toe doet?

Wil jij goed verzekerd op reis? Vul de verzekeringswijzer van Backpackcentrale in en ontvang binnen 5 minuten persoonlijke opties voor jouw reis.

Iets wat de wereld een betere plek zou maken bijvoorbeeld.

Vraag je moeder bijvoorbeeld eens hoe het met haar gaat. Heeft ze ergens hulp bij nodig?

Lach eens naar de persoon die naast je loopt, zit, fiets, staat of ligt. Heb je wel eens gezien hoe mooi de ogen zijn als iemand jouw glimlach beantwoordt?

Boek een ticket naar een ‘gevaarlijk’ land en vorm je eigen wereldbeeld.

Met andere woorden…

We moeten niet doen alsof Donald Trump ons overkomt. We moeten niet denken dat alles nu verneukt is. Als hij goede dingen doet, doet hij goede dingen. Doet hij het slecht, dan doet hij het slecht. Ongetwijfeld zullen we daar consequenties van ondervinden maar dat blijven randvoorwaarden als je focust op de enige vraag die er echt toe doet: wat heb jij vandaag eigenlijk gedaan om iemand blij te maken?

Ben jij een mooie reis aan het voorbereiden?

Met deze tips van Backpackcentrale wordt jouw reis nóg beter:

1. Wil jij niet betalen voor pinnen in het buitenland? Open een rekening bij Bunq. Je kunt gratis geld opnemen in het buitenland tegen de best mogelijke wisselkoers. 

2. Vul de verzekeringswijzer in zodat jij altijd goed verzekerd op reis gaat. 

3. Gebruik Booking.com voor het boeken van accommodatie. Je mag vaak gratis annuleren. 

 

 

2 Responses

 1. Je Moeder
  | Beantwoorden

  waarom het wel een zak uitmaakt. Je raakt bijna een punt, maar je flikkert er precies naast. Haal je kop uit je kont knul.

  https://twitter.com/i/moments/796417517157830656

  • Justin
   | Beantwoorden

   Hi mam,

   bedankt voor je reactie. Je hebt best wel een punt dat er heel veel negatieve dingen gebeuren. Dat Trump daar in veel gevallen aan mee doet, kunnen we ook niet ontkennen. Het lijkt me echter eerder dat deze mensen de verkiezing van Trump zien als een geldig excuus om hun haatdragende gevoelens – die er ook al waren voordat hij verkozen werd – te ventileren en niet dat Trump deze haatgevoelens heeft opgeroepen. De boodschap blijft daarom hetzelfde met de twittervoorbeelden als sterkste argument: als iemand – Trump of wie dan ook – haat verspreidt kun je alleen maar reageren met liefde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verward door verzekeringen?

Een lange reis voorbereiden is niet makkelijk. Laat ons helpen bij de voorbereiding :-)