De psychologie van het inpakken

with Geen reacties

Niemand neemt spullen mee die ze niet nodig hebben. Correctie… niemand neemt spullen mee die ze niet nodig denken te hebben.

Inpakken is een psychologisch spelletje van verbeelding. Heel veel first-time backpackers zijn hier niet zo heel goed in en nemen daardoor veel onnodige spullen mee voor wat-als-scenario’s:

  • Wat als het koud is  en mijn andere trui op dat moment nat of vies is?
  • Wat als ik mijn ondergoed zeven dagen achter elkaar niet kan wassen?
  • Wat als ik een enorme been wond oploop en meer dan 20 pleisters nodig heb?

Het resultaat van deze twijfels is dat je uiteindelijk veel te veel meeneemt. Gelukkig is er één geruststellende regel die je kunt aanhouden en die ervoor zorgt dat je niet te veel meeneemt:

Zolang er mensen wonen, kun je dingen kopen.

Dus alleen als je naar Alaska gaat, zorg dan misschien wel dat je een extra trui hebt. Maar zolang je in bewoond gebied bent, hoef je geen extra ‘wat-als” spullen mee te nemen.

Minder nodig dan voor een vakantie van twee weken

Als je twee weken op vakantie gaat dan vul je vaak de koffer tot de max zodat je tijdens de vakantie niet hoeft te wassen. Vanwege deze reden nemen backpackers vaak te veel mee, zodat ze minder hoeven te wassen.

Maar de realiteit is dit: Je reist veel langzamer dan tijdens een twee weken durende vakantie. Je hebt dus prima de tijd om een middagje een was te draaien in het hostel.

In Aziatische landen en Latijns Amerikaanse landen kun je de was ook prima droppen bij een wasserette. Het kost weinig en je haalt het gestreken en wel weer op.

Wil jij goed verzekerd op reis? Vul de verzekeringswijzer van Backpackcentrale in en ontvang binnen 5 minuten persoonlijke opties voor jouw reis.

 

Maar ik bezoek verschillende klimaten…

Ja, tijdens de reis komt je waarschijnlijk in verschillende klimaten terecht. Soms warm, soms koud. Soms droog, soms extreem vochtig. Een veel gestelde vraag is dan: moet ik inpakken voor alle klimaten?

Het antwoord is nee. De reden hiervoor is simpel.

Je kunt onderweg kopen wat je nodig hebt.

Dus in plaats van een zware trui mee te dragen als je in de warme gedeeltes van Azië bent, koop je deze pas op het moment dat je in een wat kouder land (Bijv. Nieuw Zeeland) arriveert. Op die manier voorkom je dat je spullen mee moet dragen die je niet gebruikt.

Mocht het zo zijn dat je tijdens je reis bepaalde kleding niet meer nodig hebt (bijvoorbeeld als je van een koud land naar een warm land vertrekt) dan kun je er voor kiezen om de kleding weg te gooien, weg te geven of naar huis te sturen. De keuze is uiteraard afhankelijk van de waarde van de kleding.

Pak en draag dus alleen het essentiële

Dat is de simpele boodschap van dit bericht. Meer dragen dan nodig verpest je ruggengraat en het is niet zo lekker om rond te lopen met een backpack van 20 kilo als het 35-40 graden is.

Vond je dit artikel leuk? Show some social love:

TIP: Ben je van plan om te gaan backpacken in Azië of Australië? Backpackcentrale heeft gratis gidsen voor Backpacken in Australië & Azië

Ben jij een mooie reis aan het voorbereiden?

Met deze tips van Backpackcentrale wordt jouw reis nóg beter:

1. Wil jij niet betalen voor pinnen in het buitenland? Open een rekening bij Bunq. Je kunt gratis geld opnemen in het buitenland tegen de best mogelijke wisselkoers. 

2. Vul de verzekeringswijzer in zodat jij altijd goed verzekerd op reis gaat. 

3. Gebruik Booking.com voor het boeken van accommodatie. Je mag vaak gratis annuleren. 

 

 

Verward door verzekeringen?

Een lange reis voorbereiden is niet makkelijk. Laat ons helpen bij de voorbereiding :-)