Cuenca: een leuk koloniaal stadje met prachtige natuur

with Geen reacties

Cuenca is een fijn koloniaal stadje in het zuiden van Ecuador dat Europees en gemoedelijk aanvoelt. Zo’n stadje met sfeervolle pleinen, prachtige panden en straten gelegd met casseien. Zo’n stad met witte kerken en blauwe luchten. Zo’n heerlijke stadje die zich leent voor leuke stadswandelingen en lekker eten. Het is gewoon zo’n stadje waar je blij van wordt.

Ondanks al deze lof is Cuence echter geen stad waar je echt dagenlang hoeft te blijven. Drie nachten is ruim voldoende voor de highlights van Cuenca en omgeving.

Benieuwd naar wat er allemaal te doen is?  In dit artikel lees je hoe je optimaal geniet.

Maak een stadswandeling

De hoogtepunten van Cuenca verken je het beste te voet. Het is bijvoorbeeld heel leuk om in de ochtend een taxi te pakken naar het Turi uitzicht punt en vervolgens terug te lopen. Vanaf het uitzichtpunt heb je een mooi uitzicht over de stad en vind je een leuk kerkje. Vervolgens loop je via trappen langs kerkjes, mozaïekwerken en riviertjes het stadje weer in. 

Ga chillen bij het riviertje

In Cuenca stroomt een heerlijk riviertje met op veel plekken aan beide kanten gras. Het is de ultieme plek om lekker te picknicken en mensen te kijken. Ga dus eerst naar de SuperMaxi waar je allerlei chille vleesjes, kazen en speciaalbiertjes kunt kopen. Vervolgens ga je lekker naast het riviertje zitten. Genieten!

Eet bij A pedir de Boca

In dit Nederlands getinte restaurantje kun je heerlijk en gezond eten. De chef woonde lange tijd in Nederland en vertelt graag met passie over zijn verse gerechten. Hij geeft overal z’n eigen draai aan waardoor een Cesar Salad niet echt de Cesar Salad is die je verwacht, maar het is wel superlekker en prima te betalen.

Maak een uitstapje naar Inga Pirca

Geïnteresseerd in Inca ruïnes? Dan mag een tripje naar Inga Pirca zeker niet ontbreken. Verwacht zeker geen Macchu Pichu maar het is wel één van Ecuadors primaire Inca ruïnes.

Bezoek het Cajas National Park

Het Cajas national park is één van de meest spectaculaire stukjes natuur in Ecuador. Het ligt vlakbij Cuenca en de lokale bus brengt je er in ongeveer één uur naartoe. Je kunt hier ook kamperen, maar de meeste mensen kiezen voor een dagwandeling van ongeveer 3-5 uur en keren dezelfde dag nog terug naar Cuenca. Van plan om naar Cajas national park te gaan? Lees hier Backpackcentrales tips voor Cajas national park.

Wil jij goed verzekerd op reis? Vul de verzekeringswijzer van Backpackcentrale in en ontvang binnen 5 minuten persoonlijke opties voor jouw reis.

Slapen in Cuenca

Dat waren de highlights van Cuenca in een notendop. Als je van plan bent om te gaan, slaap dan zeker in het Mallki hostel. Het is er gezellig, je hebt gratis ontbijt en het ligt op een toplocatie.  

Vond je dit artikel leuk? Show some social love: 

Ben jij een mooie reis aan het voorbereiden?

Met deze tips van Backpackcentrale wordt jouw reis nóg beter:

1. Wil jij niet betalen voor pinnen in het buitenland? Open een rekening bij Bunq. Je kunt gratis geld opnemen in het buitenland tegen de best mogelijke wisselkoers. 

2. Vul de verzekeringswijzer in zodat jij altijd goed verzekerd op reis gaat. 

3. Gebruik Booking.com voor het boeken van accommodatie. Je mag vaak gratis annuleren. 

 

 

Verward door verzekeringen?

Een lange reis voorbereiden is niet makkelijk. Laat ons helpen bij de voorbereiding :-)