Welkom bij de leukste manier van reizen.

Backpackcentrale laat jou zien hoe mooi de wereld is en helpt jou om de wereld zelfstandig te ontdekken.

De informerende, inspirerende en vermakelijke artikelen zorgen ervoor dat jij…

Zelfverzekerd en goed voorbereid op reis gaat 

Je leest op backpackcentrale alles wat je moet regelen voordat je vertrekt. Van het plannen van een route tot het regelen van een verzekering. En van het overwinnen van je angsten tot het vinden van de beste vliegtickets voor jouw reis.

Direct beginnen? Plan jouw droomreis voor in 12 simpele stappen. 

Geld bespaart en meer geniet

Bij backpackcentrale geloven we niet in het achterhouden van informatie. We delen alles wat we weten zodat jij uiteindelijk zelfstandig (lees: zonder tussenkomst van een duur reisbureau) op reis kunt.

Zo hebben bezoekers met deze tips al vele honderden euro’s bespaart op vliegtickets en je vindt informatie over hoe je gratis vrijwilligerswerk in het buitenland vindt.

Toffe bestemmingen bezoekt en unieke ervaringen beleeft

Je vindt hier niet alleen maar informatie over de bekende must-see’s, maar ook tips voor minder bekende pareltjes. Af en toe lees je verhalen over bijzondere avonturen zoals een fietstocht door de Australische woestijn, een wandeltocht door de Nepalese Himalaya of openbare lijkverbrandingen in India.

Weg geloven er hier ook wel in dat de kleine dingetjes het reizen juist zo mooi maken. Kijk er dan ook niet raar van op als we je vertellen dat een stad pas echt tot leven komt als je onder genot van een kop koffie naar zonsondergang kijkt.

Daarnaast vind je uitgebreide reviews en eerlijke informatie over reisverzekeringen zodat je goed verzekerd op reis gaat. Je vindt er niet alleen informatie over de verzekeringen, maar ook simpele stappenplannen om precies te achterhalen wat je moet doen om goed verzekerd op reis te gaan, bijvoorbeeld bij een working holiday.

Persoonlijk advies krijgt als je er niet helemaal uitkomt

Dat klopt. Je kunt hier ook kun terecht voor gratis vrijblijvend persoonlijk reisadvies als je vragen hebt over verzekeringen, vliegtickets of andere dingen waar je niet helemaal uitkomt. Dit advies is 100% gratis en dit zal ook altijd zo blijven.

Vul hier het persoonlijk adviesformulier in

De Gezichten Achter Backpackcentrale

Wie zijn toch die goeddoeners die jou graag willen helpen bij het voorbereiden van je reis? Even voorstellen.

Justin Bakker

justinOprichter van Backpackcentrale.nl, reist eigenlijk sinds oktober 2014 de wereld rond. Werkte jaren in het verzekeringswezen en hielp zodoende al honderden reizigers om goed verzekerd op reis te gaan.

Helpt onderweg (toekomstige) reizigers met vragen, het regelen van verzekeringen en ontiegelijk veel wijze levenslessen. Schrijft daarnaast het merendeel van de artikelen op deze blog.

Gebruikt soms wijze woorden zoals het co-creëeren van onze realiteit. Scheldt soms ook wel eens met tyfus, tering of geslachtsdelen. Heeft in Nederland een kat met drie poten en een kutkat die alles onderpist. Deelt verder nooit irrelevante informatie.

Andere helden

De wereld is te groot om helemaal alleen te zien en bovendien zijn er maar weinig dingen leuker dan tips en ervaringen van anderen te lezen. Daarom verschijnen er regelmatig superleuke en waardevolle gastblogs van enthousiaste reizigers en mede-avonturiers. Een selectie uit onze hall-of-fame:

untitled-design-38
Lonneke van der Meer: schreef een populair artikel over het verrassend mooie Suriname
untitled-design-25
Marnix van Oudheusden. Blogger op Alongtheway.nl. Schreef een leuk artikel over Costa Rica
untitled-design-33
Maria Sonneveld. Woonde een tijdje in Chili en schreef deze ultieme voorbereidingsgids.

Heb jij tips of een verhaal dat gedeeld moet worden?

Of vind je het leuk om je eigen blog onder de aandacht te brengen? Kijk hier wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Waar vind je backpackcentrale nog meer?

Backpackcentrale is supermodern en heeft zelfs Facebook en Instagram. Op Facebook vind je bijna dagelijks leuke reistips en op Instagram verschijnt ook elke dag een leuke foto.

Verder delen we ook heel veel tips via e-mail. Tips die niet altijd op de blog komen.

 

Waarom helpt backpackcentrale gratis?

We geloven in het delen van informatie zodat jij beter, langer en goedkoper kunt reizen. Als we bij elk artikel, mailtje of gesprek commerciële belangen moeten afwegen dan is er natuurlijk geen lol meer te beleven.

We geloven erin dat we jou eerst zo goed mogelijk helpen en jou daarna de mogelijkheid bieden om iets terug te doen, zonder dat het jou extra geld kost.

Backpackcentrale werkt namelijk samen met een aantal organisaties waar jij als reiziger sowieso al gebruik van zal gaan maken. Wanneer jij iets aanschaft bij deze organisaties nadat je op de links op backpackcentrale hebt geklikt, dan ontvangen we – zonder extra kosten voor jou – daar een vergoeding voor.

Dit geldt bijvoorbeeld wanneer je een reisverzekering afsluit, een hostel of hotel boekt via booking.com of spullen aanschaft via de websites die je vindt op: backpackcentrale.nl/travel-resources. We zullen nooit druk op je uitoefenen om één van deze producten aan te schaffen. Het is slechts een mogelijkheid voor jou om kosteloos jouw waardering te laten blijken.

Samenwerken met backpackcentrale?

Heb je een bedrijf en wil je graag in contact komen met een bijzondere groep zelfstandige reizigers?

Backpackcentrale.nl helpt graag, maar niet zo maar.

Bij Backpackcentrale geloven we erin dat zelfstandig reizen het mooiste is wat er is. Om die reden zijn we niet zo dol op:

  • Georganiseerde reizen en vakanties.
  • Reisorganisaties die informatie achterhouden en toekomstige reizigers voorliegen om er vervolgens zelf een slaatje uit te slaan.
  • Organisaties die positieve reviews willen ruil voor geld. Een review op z’n tijd kan, maar het blijft wel eerlijk. Ook als je er voor betaald hebt.

Wel vinden we het leuk om samen te werken met:

  • Organisaties die handige producten verkopen voor backpackers en zelfstandige reizigers.
  • Organisaties die services aanbieden om backpackers te helpen, maar wel eerlijk zijn over de noodzaak van hun product.
  • Organisaties die tours of andere unieke ervaringen aanbieden.
  • Organisaties of Individuen die iets bijdragen aan de wereld. If you’re truely awesome, our help is free.

Kan je je hier in vinden?

Stuur dan even een mailtje naar justin@backpackcentrale.nl. We kunnen samen kijken of we een win-actie, een productreview of wat anders kunnen regelen.