5 x doen in de Grampians

with Geen reacties

Dat je trip in Australië niet compleet is zonder een bezoek aan de Grampians dat hoeft niemand je te vertellen.

De Grampians zijn namelijk waanzinnig.

( Voor het geval je niet weet wat de Grampians zijn, het is serie van een zandsteengebergtes met prachtige flora en fauna en uitzichtpunten waarbij de ‘wow’ die je uitkraamt eigenlijk maar de halve lading dekt.)

Weetje? Eigenlijk zou ik het daar wat dit artikel betreft wel bij kunnen laten. Je moet het namelijk zelf gewoon gaan aanschouwen.

Maar aan de andere kant zijn er zoveel dingen te zien dat je jezelf misschien ook wel afvraagt welke plekken de moeite waard zijn en hoe je je tijd hier het beste kunt doorbrengen.

Om je te helpen deel ik mijn ervaringen en mooiste plekjes waarvan ik zeker weet dat je gaat genieten. Aan het eind van het artikel vind je nog wat praktische tips om je verblijf te plannen. Handûûûûg!

1. McKenzie Falls

Dit is waarschijnlijk de bekendste en mooiste waterval in de Grampians en de foto’s spreken voor zich.

Hoewel er een bordje staat dat je niet mag zwemmen, is dit een ideale plek voor een verfrissende duik zeker als je de halve dag gereden hebt vanuit Melbourne of Adelaide.

Wil jij goed verzekerd op reis? Vul de verzekeringswijzer van Backpackcentrale in en ontvang binnen 5 minuten persoonlijke opties voor jouw reis.

Mckenzie falls met rechtsonder drie mensjes
Mckenzie falls met rechtsonder drie mensje

2. Balconies Lookout

Deze lookout is makkelijk te bereiken en is een ideale plek voor zonsondergang. Na een wandelingetje van ongeveer 10 minuten kom je bij een prachtig uitzichtpunt waar je kunt ontspannen op de rotsen en kunt genieten van de langzaam ondergaande zon.

Balconies look-out
Balconies look-out

 

3. The Pinnacle Lookout

De Pinnacle Lookout is één van de bekendste lookouts en misschien ook wel een van de mooiste. Niet alleen omdat het uitzicht waanzinnig is, maar ook omdat je er een beetje moeite voor moet doen om er te komen.

Loop bijvoorbeeld via de Grand Canyon (niet zo grand als de Amerikaanse maar toch) en de Silent Street naar boven en je wordt niet alleen beloond met een fantastisch uitzicht, maar ook met een prachtige wandeling.

Op de terugweg kun je ervoor kiezen om dezelfde route terug te nemen of je kunt via de Wonderland Loop nog een aantal punten, watervallen en riviertjes bekijken.

Pinnacle

4. Baroka Look-out

Wil je een lekker foto’tje waarbij het lijkt alsof je op de rand van de wereld zit? Dan moet je hier dus heen.

Baroka

TIP: Ben je van plan om te gaan backpacken in Azië of Australië? Backpackcentrale heeft gratis gidsen voor Backpacken in Australië & Azië

 

5. Gewoon beetje rondrijden

De uitzichtpunten zijn prachtig, maar het is ook heerlijk om gewoon een beetje rond te rijden over de kronkelende bergweggetjes met aan weerszijden hoge bomen. Je voelt je dan echt even in een andere wereld.

Untitled design (10)

Praktische tips voor de Grampians

  • Halls Gap is het centrum van de Grampians. Hier vind je een supermarkt, cafeetjes en ijswinkels.
  • Het is ongeveer 3-4 uur rijden vanuit Melbourne.
  • Een goede plek om te overnachten is het YHA Eco Hostel in Halls Gap met bedden vanaf €19
  • Mocht je kampeerspullen bij je hebben (en kamperen is eigenlijk een must in de Grampians) dan is er op ongeveer 5 kilometer van Halls Gap de gratis “Plantation Campground.” Je kunt deze vinden op de app Wikicamps. Het is bijna 100% zeker dat je hier kangoeroes gaat zien.
  • Het is belangrijk om eigen vervoer te hebben als je naar de Grampians gaat. De uitzichtpunten liggen namelijk niet op loopafstand en ook fietsen is niet ideaal met alle heuvels. Je kunt vaak op jucy.com.au goedkope huurauto’s vinden.
  • Heb je geen eigen vervoer? Dan kun je het beste met een tour mee gaan. Je krijgt dan het meeste waar voor je geld als je tour neemt waarbij je een bezoek aan de Grampians combineert met de Great Ocean Road.

Vond je dit artikel leuk? Show some social love:

Gratis voor jou: De ultieme reisgids voor backpacken in Australië

In deze ultieme gratis reisgids ontdek je de 8 tofste routes, 455 highlights en alles wat je moet regelen voordat je vertrekt. Haal dus nu het maximale uit je reis en download deze gids gratis.

Download gratis

“Deze reisgids is echt het meest handige ding ooit”

Ben jij een mooie reis aan het voorbereiden?

Met deze tips van Backpackcentrale wordt jouw reis nóg beter:

1. Wil jij niet betalen voor pinnen in het buitenland? Open een rekening bij Bunq. Je kunt gratis geld opnemen in het buitenland tegen de best mogelijke wisselkoers. 

2. Vul de verzekeringswijzer in zodat jij altijd goed verzekerd op reis gaat. 

3. Gebruik Booking.com voor het boeken van accommodatie. Je mag vaak gratis annuleren. 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Verward door verzekeringen?

Een lange reis voorbereiden is niet makkelijk. Laat ons helpen bij de voorbereiding :-)