Zo vind je luxe 4-sterren hotelkamers voor de prijs van een hostelbedje

with Geen reacties

Hoewel hostels en andere goedkope accommodatie vaak mijn voorkeur hebben, is het heerlijk om soms een luxe hotelkamer te boeken.

Je krijgt je eigen badkamer, hebt vaak een tv en ervaart als bonus het koninklijke gevoel om met gespreide armen in de verse lakens van een tweepersoonsbed te duiken.

Maar, om met de gevleugelde woorden van Johan Cruijff te spreken, hep elk voordeel z’n nadeel en in dit geval zijn het de kosten van een hotelkamer die vaak een nare smaak achterlaten.

Zelfs als je via websites als booking.com of trivago.com de goedkoopste hotelkamer vindt, betaal je nog steeds veel geld voor een luxe kamer waar je maar een paar uurtjes van de dag doorbrengt. Bovendien vaak met je ogen gesloten.

Tijd dus voor een nieuwe manier om goedkope hotelkamers te vinden.

Roomertravel: een marktplaats voor ongebruikte hotelkamers

Misschien is het jouw wel eens overkomen; je boekt een hotelkamer maar net voor vertrek kun je ineens toch niet.

Je belt het hotel en legt uit waarom je niet kunt komen.

Het hotel snapt dat het vervelend is, maar hun policy zegt dat annulering binnen 48 uur voor aankomstdatum niet mogelijk is en dat ze het bedrag van jouw credit card zullen afschrijven.

Wil jij goed verzekerd op reis? Vul de verzekeringswijzer van Backpackcentrale in en ontvang binnen 5 minuten persoonlijke opties voor jouw reis.

Geloof het of niet, maar dit gebeurt elke nacht bij duizenden reizigers en dat is exact de reden dat roomertravel.com is opgericht.

Op deze website kun je jouw geboekte hotelkamer aanbieden, anderen kunnen deze kamer dan boeken en de mensen bij roomertravel.com regelen het betalingsverkeer en zorgen dat de boeking wordt omgezet.

Simpel en geniaal.

Omdat er vaak wat tijdsdruk achter zit, zijn mensen bereid om hun kamer voor een veel lager bedrag aan te bieden en dat betekent dat je hier soms hele goede deals kunt vinden.

Zo goed zelfs dat een 4-sterren hotel soms goedkoper is dan een hostel, zeker als je met twee personen bent.

Kijk hier maar naar een paar voorbeelden:

Roomertravel

 

TIP: Ben je van plan om te gaan backpacken in Azië of Australië? Backpackcentrale heeft gratis gidsen voor Backpacken in Australië & Azië

Natuurlijk, het aanbod is minder groot dan op andere vergelijkingssites maar het zou zo maar kunnen dat er precies een goede deal voor je tussen zit.

Ik heb bijvoorbeeld zelf in Dubai een appartement gehad voor €17,- per nacht in plaats van €59,- en ik heb zelfs kamers gezien die gratis waren (al komt dit zelden voor).

Ik vermoed dat hotels hier zelf ook ‘geheime’ deals neerzetten, maar dat is alleen maar goed.

Het aanbod van kamers wordt logischerwijs groter naarmate de vertrekdatum dichterbij komt en je zal dus een beetje geduld moeten hebben wil je de goedkoopste kamers scoren.

Mocht er geen goede deal komen, dan zijn er nog vele andere manieren om goedkope overnachtingen te regelen.

Anyhow, hopelijk bespaart roomertravel.com jou een flinke smak geld bij jouw volgende hotelboeking en ben jij net zo enthousiast over de mogelijkheden van Roomertravel als ik. Als dit zo is, deel deze post dan op Facebook en jouw vrienden en mijn persoontje zullen je dankbaar zijn.

Ben jij een mooie reis aan het voorbereiden?

Met deze tips van Backpackcentrale wordt jouw reis nóg beter:

1. Wil jij niet betalen voor pinnen in het buitenland? Open een rekening bij Bunq. Je kunt gratis geld opnemen in het buitenland tegen de best mogelijke wisselkoers. 

2. Vul de verzekeringswijzer in zodat jij altijd goed verzekerd op reis gaat. 

3. Gebruik Booking.com voor het boeken van accommodatie. Je mag vaak gratis annuleren. 

 

 

Verward door verzekeringen?

Een lange reis voorbereiden is niet makkelijk. Laat ons helpen bij de voorbereiding :-)