10 Onmisbare Tips Voor Guatemala

with Geen reacties

Guatemala is het land van de Maya’s dat vol staat met vulkanen en natuurwonderen waar je blij van wordt. Broccoli groene jungle wordt afgewisseld door gigantische vulkanen en betoverende meren. Overal waar je loopt zie je mensen in traditionele klederdracht. Je vindt er heerlijke restaurantjes en zo kunnen we nog wel even doorgaan. 

Maar voordat je gaat backpacken in Guatemala is het belangrijk om wat tips te lezen. Zeker als je het maximale uit je reis wilt halen en goed voorbereid wilt zijn. Wij reisden er drie weken rond en geven je de belangrijkste tips voor Guatemala.  

Sla Guatemala-stad over en ga direct naar Antigua

Als je vanuit Nederland naar Guatemala vliegt, dan land je waarschijnlijk in Guatemala-stad. Dat is echter geen stad waar je lang wilt blijven hangen. Het is er druk en volgens sommige berichten ook niet helemaal veilig. Daarom is het beter om vanaf het vliegveld de shuttle te pakken naar Antigua. Je bent dan in ongeveer 1,5-2 uur in dit heerlijke stadje.

Benieuwd naar wat er zo leuk is aan Antigua? Lees hier de minigids voor Antigua. 

Lake Atitlan is meer dan één plek

Iedere backpacker zal je aanraden om een bezoek te brengen aan Atitlan. Terecht, maar wat veel mensen verkeerd begrijpen is dat Atitlan veel meer is dan één plek. Het is namelijk een gigantisch meer met meerdere dorpjes er omheen. Elk dorpje heeft z’n unieke vibe en highlights en daarom is het belangrijk dat je goed nadenkt over hoe je Atitlan wilt beleven.

Om je te helpen bij je keuze schreven wij deze minigids met alles wat je moet weten over Atitlan. Benieuwd? Lees hem hier. 

Wil jij goed verzekerd op reis? Vul de verzekeringswijzer van Backpackcentrale in en ontvang binnen 5 minuten persoonlijke opties voor jouw reis.

De shuttles doen er altijd langer over dan verwacht

Vervoer in Guatemala is soms best frustrerend. Allereerst omdat de wegen niet echt lekker zijn waardoor veel mensen misselijk worden.  Maar ook omdat het vaak veel langer duurt dan dat de busmaatschappijen je vertellen. Vooral de bussen van Antigua en Flores naar Lanquin doen er zeker 2-3 uur langer over.

Verwacht Maya’s in overvloed

Dacht je dat de Maya’s al eeuwen zijn uitgestorven? Think again. De maya cultuur is nog alive and kicking en zeker rondom Atitlan zie je vele kleurrijke mensen die ook nog hun eigen taal spreken.

Niet alle hostels zijn op hostelworld of booking.com te vinden.

Los Amigos in Flores en De Zephyr lodge in Lanquin zijn twee toffe hostels die je niet op de gebruikelijke websites vindt. Ze zijn zo populair dat ze de hulp van booking.com of hostelworld niet nodig hebben. Je kunt ze wel reserveren, maar dat moet via hun eigen website.

Dol op kaas en lekkere vleesjes? Doe dit!

Als je tijdens je reis opzoek bent naar heerlijke kaas en betaalbare luxe, dan moet je naar El Artesano in San Juan de Laguna. Hier kun je kaasplankjes met 23 (!) soorten kaas krijgen en ook de vleesplank heeft tig verschillende soorten ham en salami. Je moet echter wel vooraf reserveren, toen wij er waren was dit restaurant één hele week vooruit volgeboekt. Gelukkig konden we door een last-minute afzegging toch nog genieten.

Geen Spaans? Geen zorgen.

Natuurlijk is het handig en vooral leuk als je een woordje Spaans spreekt. Niet iedereen spreekt namelijk Engels. Maar je hoeft niet bang te zijn dat je nooit ergens terecht komt als jouw Spaans niet verder reikt dan Hola! Er is namelijk altijd wel iemand in de buurt die Engels spreekt, zeker in hostels.

TIP: Ben je van plan om te gaan backpacken in Azië of Australië? Backpackcentrale heeft gratis gidsen voor Backpacken in Australië & Azië

Neem iets warms mee

Je verwacht het misschien niet, maar het kan best koud worden in Guatemala. Zeker in de avond is het best fris. En als je Acatenango gaat beklimmen dan heb je helemaal iets warms nodig. Niet vergeten dus!

Afdingen wordt verwacht

Ben je van plan wat leuke spullen te kopen op de markt? Dan moet je zeker afdingen. Je kunt over het algemeen wel voor de helft van de eerstgenoemde prijs iets krijgen, maar houd het wel leuk.

Combineer Guatemala met Belize of Mexico

De grensovergang tussen Guatemala en Belize verloopt heel soepel. Wij kregen zelfs een pak koffie van de douanebeambte omdat het onze eerste keer in Belize was. Maak in Belize echter niet de fout om het hele land door te trekken en beperk je bezoek tot Caye Caulker. Je kunt er ook voor kiezen om Guatemala te combineren met Mexico, maar dat zouden we alleen aanraden als je nog minimaal drie weken extra hebt.

En dat waren al weer onze tips voor Guatemala. Wil je meer lezen? We hebben een heel rijtje met artikelen! 

Vond je dit artikel leuk? Show some social Love: 

Ben jij een mooie reis aan het voorbereiden?

Met deze tips van Backpackcentrale wordt jouw reis nóg beter:

1. Wil jij niet betalen voor pinnen in het buitenland? Open een rekening bij Bunq. Je kunt gratis geld opnemen in het buitenland tegen de best mogelijke wisselkoers. 

2. Vul de verzekeringswijzer in zodat jij altijd goed verzekerd op reis gaat. 

3. Gebruik Booking.com voor het boeken van accommodatie. Je mag vaak gratis annuleren. 

 

 

Verward door verzekeringen?

Een lange reis voorbereiden is niet makkelijk. Laat ons helpen bij de voorbereiding :-)