De Tasman verzekering is ontwikkeld voor reizigers met een breed scala aan reisplannen. Het maakt niet uit of je gaat backpacken, werken, stage loopt, vrijwilligerswerk doet of gewoon op vakantie gaat. Met de Tasman verzekering ben je over het algemeen goed verzekerd.

Maar zoals met elke reisverzekering heeft Tasman niet alleen maar voordelen. Backpackcentrale zet de sterke en minder sterke punten op een rijtje. Zo kun jij makkelijk bepalen of  Tasman de beste verzekering is voor jouw reis.

 

Wil je weten hoeveel de Tasman verzekering kost?

Premie berekenen

 

 

Over Tasman verzekeringen

De verzekeringen van Tasman zijn ontwikkeld door een samenwerking van Allianz, Tasman Verzekeringen en Travel Active. Deze combinatie helpt inmiddels al meer dan 20 jaar om reizigers goed verzekerd op reis te sturen.

Over de Tasman verzekering

De Tasmanverzekering is een flexibele reisverzekering die speciaal voor backpackers, vrijwilligers, au pairs, stagiairs en studenten is ontwikkeld. Het is een reisverzekering waarmee je verzekerd bent tijdens:

 • Lange reizen
 • Working holidays en tijdelijk werk in het buitenland
 • Stage in het buitenland
 • Studie in het buitenland
 • Vrijwilligerswerk in het buitenland.

Premie berekenen

Je kunt je met de Tasman verzekering verzekeren voor:

 • Spoedeisende medische zorg
  Voor het geval dat je in het buitenland ziek wordt of een ongeval krijgt. Ook als jouw zorgverzekering in Nederland moet stopzetten, ben je met de Tasman backpackverzekering gewoon goed verzekerd.
 • Bagage
  Voor het geval dat je spullen gestolen, beschadigd of kwijt raken. Je hebt de keuze uit een standaard- en superdekking dus je bepaalt zelf hoeveel bagage je je wilt verzekeren.
 • SOS-kosten
  Voor het geval je terug naar huis moet vanwege ziekte of overlijden van jezelf of een naast familielid.
 • Ongevallen
  Voor het geval je bij een ongeval blijvend invalide raakt of komt te overlijden.
 • Aansprakelijkheid
  Voor het geval jij iemand anders schade hebt toegebracht en jij moet opdraaien voor de kosten.
 • Rechtsbijstand
  Voor het geval je in de problemen zit en wel wat hulp kunt gebruiken bij de juridische procedure.

24/7 hulp van de alarmcentrale

Je kunt met de Tasman verzekering 24/7 rekenen op de deskundige hulp van de Alarmcentrale.  Ze kunnen je met veel zaken helpen, zoals:

 • Het vinden van een ziekenhuis.
 • Het betalen van rekeningen in het ziekenhuis, met name als de kosten erg hoog oplopen.
 • Het regelen van vervoer naar Nederland in het geval van ernstige ziekte, overlijden of familieomstandigheden.

 

Premie berekenen

 

Welke voordelen biedt de Tasman verzekering nog meer?

 • Je kiest zelf welke onderdelen je wilt verzekeren.
 • Ook verzekerd voor een vlucht naar Nederland bij overlijden van derdegraads familieleden. Dat zijn dus je overgrootouders, ooms en tantes en de kinderen van je broer of zus.
 • Lange looptijd. Je mag tot twee jaar achter elkaar in het buitenland blijven, maar korter mag natuurlijk ook.
 • Je kunt de verzekering vanuit het buitenland verlengen zolang je binnen de maximum termijn van twee jaar blijft. Er zijn echter wel een paar belangrijke voorwaarden, waarover later in deze review meer.
 • Als je eerder terugkomt dan krijg je teveel betaalde premie terug, tenzij je meer dan €5000,- hebt geclaimd op de verzekering.
 • Geen Nederlandse zorgverzekering vereist, maar het mag natuurlijk wel.
 • Uitschrijving uit de gemeente is geen probleem zolang je maar ingeschreven staat op het moment dat je de verzekering afsluit.
 • Dekking tijdens een tussentijds bezoek aan Nederland, handig als je een kort bezoek aan Nederland gepland hebt tijdens je reis.
 • Aansprakelijkheid is ook verzekerd tijdens vrijwilligerswerk en au pair werkzaamheden.
 • Wintersport en bijzondere sporten zijn standaard verzekerd. Goed dus als je een adrenalinejunk bent!

 

Hoe kies je de juiste dekking?

De Tasman reisverzekering is een flexibele verzekering waarbij je zelf kunt kiezen welke onderdelen je afsluit. Hieronder een korte beschrijving van de onderdelen en hulp bij het maken van je keuze.

Geneeskundige kosten

Bij Tasman kun je net als bij andere reisverzekeringen geneeskundige kosten meeverzekeren. Wanneer je tijdens je reis niet beschikt over een Nederlandse zorgverzekering kies dan voor de optie ‘volledig’. Heb je nog wel een zorgverzekering in Nederland, dan is ‘aanvullend’ aan te raden.

Weet je niet of je jouw zorgverzekering mag aanhouden of moet stopzetten?

Vul de handige verzekeringswijzer van Backpackcentrale in en ontvang alle informatie die je nodig hebt om te achterhalen of je jouw zorgverzekering in Nederland moet stopzetten.

Bagagedekking

De Tasman verzekering biedt één standaard bagagedekking aan, je kunt deze dekking niet verhogen. Een voordeel van deze bagagedekking t.o.v. bijvoorbeeld de Special ISIS is dat het eigen risico per reis geldt en niet per gebeurtenis.

Ongevallen

Een ongevallendekking biedt een eenmalige uitkering op het moment dat je als gevolg van een ongeval blijvend invalide raakt of komt te overlijden. Je hebt een ongevallendekking niet nodig om medische zorg te ontvangen na een ongeval, dit is al via de medische dekking verzekerd. Deze dekking is niet noodzakelijk, maar wordt door veel mensen alsnog afgesloten.

Aansprakelijkheid

De kans dat je iemand anders schade berokkent is niet zo heel groot, maar de gevolgen kunnen wel groot zijn. Vooral als het gaat om letselschade waarbij veel medische handelingen nodig zijn, zullen de kosten hoog oplopen. Zeker het overwegen waard. Lees hier meer over aansprakelijkheid.

Rechtsbijstand

De rechtsbijstanddekking helpt je op het moment dat je in een juridische procedure terecht komt. Uiteraard moet het voorval samenhangen met je reis. Je krijgt dan vanuit Nederland hulp. In de praktijk komt dit er op neer dat een Nederlandse advocaat  je helpt met het schrijven van de brieven en de juridische correspondentie. Slechts in uitzonderlijke gevallen krijg je een lokale advocaat toegewezen. In onze ogen niet noodzakelijk, maar het kan een prettig gevoel geven.

Premie berekenen

Minpunten van de Tasman verzekering

De Tasman verzekering heeft natuurlijk niet alleen maar voordelen. Er zijn ook een aantal zaken die minder sterk zijn. Hieronder lees je ze.

Verlengen vanuit het buitenland

Je kunt de verzekering verlengen vanuit het buitenland. Dit is natuurlijk erg handig als je nog niet precies weet hoelang je in het buitenland zal blijven. Het verlengen van je verzekering wordt echter gezien als de aanvraag van een nieuwe verzekering en dit heeft een aantal consequenties.

Een minpunt, hoe klein het risico ook is, is dat na elke verlenging bestaande aandoeningen worden uitgesloten. Als je dus in de eerste verzekerde periode iets oploopt en je hebt na de verlenging nog een keer een behandeling nodig, dan wordt dit niet langer vergoed door de Tasman verzekering.

Je kunt dit probleem omzeilen door de verzekering af te sluiten voor de maximum van twee jaar. Je krijgt namelijk wel geld terug op het moment dat je eerder terug komt, tenzij je meer dan €5000,- hebt geclaimd.

Toch heeft dit niet alleen maar nadelen. De verzekerde bedragen gaan ook opnieuw in, dus als je in de eerste periode veel geclaimd hebt, dan kun je dat na verlenging ook weer doen. Let erop dat het eigen risico ook weer opnieuw geldt.

Premie berekenen

Is de Tasman verzekering geschikt voor jou?

De Tasman verzekering is een prima verzekering, die geschikt is voor backpackers, vrijwilligers, stagiairs en mensen met een working holiday visum. De Tasman verzekering is geschikt in de volgende gevallen:

Je gaat korter dan 2 jaar op reis

De meest uitgebreide doorlopende reisverzekeringen hebben een maximum van 1 jaar en dat is dus niet voldoende als je langer wilt blijven. Met de Tasmanverzekering mag je in totaal 2 jaar in het buitenland verblijven en kun je tussentijds makkelijk verlengen.

Klik hier om je premie te berekenen

Je gaat op Working Holiday

Ga je voor één of twee jaar naar Australië, Nieuw-Zeeland of Canada? Ben je van plan om naast mooie reizen, ook allerlei baantjes te gaan doen? De Tasman reisverzekering biedt jou een prima dekking en veel flexibiliteit zodat je het avontuur zo lang of kort kan maken als je zelf wilt. De meeste backpackersbanen zijn standaard en zonder toeslag meeverzekerd. Twijfel je of jouw werkzaamheden gedekt zijn? Neem bij twijfel altijd contact op met Tasman.

Klik hier om je premie te berekenen

Je gaat een vrijwilligersproject doen in het buitenland

Vrijwilligerswerk doen in het buitenland wordt steeds populairder onder Nederlanders. Als je een verzekering zoekt voor het project dat je gaat doen, dan is de Tasman een geschikte verzekering.

Klik hier om je premie te berekenen

Je gaat avontuurlijke sporten doen of op wintersport

Tasman heeft een zeer uitgebreide dekking voor avontuurlijke sporten. Mocht je van plan zijn om tijdens je verblijf in het buitenland avontuurlijke sporten te gaan doen, dan ben je met de Tasman reisverzekering goed verzekerd.

Klik hier om je premie te berekenen

Wanneer is de Tasman backpackverzekering minder geschikt?

De Tasman verzekering heeft, net als de Allianz Globetrotter, een klein risico als je de verzekering wilt verlengen. Ook wanneer je langer dan 2 jaar wilt reizen dan is Tasman niet geschikt.

Deze verzekering is wellicht ook minder geschikt als je een paar maanden gaat backpacken en niet van plan bent om vrijwillig of betaald werk te gaan doen. Natuurlijk kun je de verzekering wel afsluiten en ben je dan prima verzekerd, maar de kans is groot dat je veel minder premie betaalt als je een doorlopende reisverzekering afsluit. Kijk in dat geval voor geschikte verzekeringen op de pagina: reisverzekering voor backpacken.

Premie berekenen & afsluiten?

De Tasman reisverzekering kun je online afsluiten. Je kunt eerst een premieberekening maken om te kijken of je hiermee akkoord bent.

Klik hier om eenvoudig je premie te berekenen