De Special ISIS is een reisverzekering speciaal voor backpackers, wereldreizigers, vrijwilligers, stagiairs en studenten. Het is een reisverzekering die veel activiteiten toestaat en is voor veel backpackers daarom een vertrouwde keuze.

Maar zoals met elke reisverzekering heeft de Special ISIS niet alleen maar voordelen. Backpackcentrale zet de sterke en minder sterke punten voor je op een rijtje. Zo kun jij makkelijk bepalen of deze verzekering bij je past.

Benieuwd naar de premie van de Special ISIS?

Premie berekenen

 

Over de Goudse

Special ISISDe Special ISIS is een verzekering van de Goudse, een Nederlandse verzekeringsmaatschappij die in 1924 door de 22-jarige Geert Bouwmeester werd opgericht. Het romantische verhaal gaat dat hij de eerste polissen op de fiets rond bracht, maar belangrijker is natuurlijk dat die polissen ook goede dekking bieden.

Om er voor te zorgen dat ze goede verzekeringen blijven bieden aan hun klanten, werkt de Goudse uitsluitend samen met onafhankelijke verzekeringsadviseurs. Dit betekent dat je jouw reisverzekering niet direct bij de Goudse kunt afsluiten, maar dit moet doen via één van hun onafhankelijke adviseurs. De goedkoopste is deze backpackerorganisatie waar je 10% korting krijgt.

Over de Special ISIS reisverzekering

De Special ISIS is een flexibele reisverzekering speciaal voor backpackers, vrijwilligers, stagiairs en studenten. Het is een reisverzekering waarmee je verzekerd bent tijdens:

 • Lange reizen
 • Working holidays en tijdelijk werk in het buitenland
 • Stage in het buitenland
 • Studie in het buitenland
 • Vrijwilligerswerk in het buitenland

Premie berekenen

Je kunt je met de Special ISIS verzekeren voor:

 • Spoedeisende medische zorg
  Voor het geval dat je in het buitenland ziek wordt of een ongeval krijgt. Ook als jouw zorgverzekering in Nederland moet stopzetten, ben je met de Special ISIS verzekering gewoon goed verzekerd.
 • Bagage
  Voor het geval dat je spullen gestolen, beschadigd of kwijt raken. Je hebt de keuze uit een standaard- en superdekking dus je bepaalt zelf hoeveel bagage je je wilt verzekeren.
 • SOS-kosten
  Voor het geval je terug naar huis moet vanwege ziekte of overlijden van jezelf of een naast familielid.
 • Ongevallen
  Voor het geval je bij een ongeval blijvend invalide raakt of komt te overlijden.
 • Aansprakelijkheid
  Voor het geval jij iemand anders schade hebt toegebracht en jij moet opdraaien voor de kosten.
 • Rechtsbijstand
  Voor het geval je in de problemen zit en wel wat hulp kunt gebruiken bij de juridische procedure.
 • Wintersport en bijzondere sporten
  Voor het geval je graag wilt sporten tijdens je reis. Ook voor de adrenalinejunks is de dekking zeer uitgebreid.

24/7 hulp van de alarmcentrale

Je kunt met de Special ISIS verzekering 24 uur per dag en 7 dagen per week rekenen op de deskundige hulp van de Goudse Alarmcentrale.  Ze kunnen je met veel zaken helpen, zoals:

 • Het vinden van een ziekenhuis.
 • Het betalen van rekeningen in het ziekenhuis, met name als de kosten erg hoog oplopen.
 • Het regelen van vervoer naar Nederland in het geval van ernstige ziekte, overlijden of familieomstandigheden.

 

Welke voordelen biedt Special ISIS Reisverzekering nog meer?

 • Veel werkzaamheden verzekerd, zonder toeslag.
 • Lange looptijd. Je mag tot vier jaar achter elkaar in het buitenland blijven, maar korter mag natuurlijk ook.
 • Je kunt de verzekering vanuit het buitenland verlengen zolang je binnen de maximum termijn van vier jaar blijft. Elke verlenging geldt wel als nieuwe polis, dus bestaande klachten worden daarna uitgesloten.
 • Als je eerder terugkomt dan krijg je teveel betaalde premie terug. 
 • Geen Nederlandse zorgverzekering vereist.
 • Uitschrijving uit de gemeente is geen probleem zolang je maar ingeschreven staat op het moment dat je de verzekering afsluit.
 • Dekking voor medische zorg tijdens een tussentijds bezoek aan Nederland, handig als je een kort bezoek aan Nederland gepland hebt tijdens je reis.
 • Aansprakelijkheid is ook verzekerd tijdens vrijwilligerswerk zolang dit in georganiseerd verband plaats vindt.

Premie berekenen

 

Hoe kies je de juiste dekking?

De Special ISIS is niet echt een flexibele verzekering als het gaat om welke onderdelen je wilt verzekeren. Je sluit een compleet pakket af en kunt weinig variëren in wat je wel en niet verzekert. Aan de andere kant maakt dat het ook weer makkelijk, omdat je in drie stappen de juiste verzekering kunt kiezen.

Keuze 1: Europa- of Werelddekking

Allereerst moet je kiezen uit het dekkingsgebied Europa of Wereld. Let erop dat landen rondom de Baltische, Middellandse en Zwarte zee ook tot Europa worden gerekend. Je kunt het dekkingsgebied wijzigen elke keer dat je de reisverzekering verlengt.

Keuze 2: Medische kosten: aanvullend, volledig of helemaal niet verzekeren?

Je hebt bij de Special ISIS de keuze om medische kosten aanvullend of volledig te verzekeren. Welke dekking je kiest hangt vooral af van hoe je verzekerd bent via de Nederlandse zorgverzekering.

 • Medische kosten niet verzekeren als je in Nederland een zorgverzekering hebt die ook in het buitenland tot kostprijs verzekert. Kies bij de Special ISIS dan voor basisdekking. 
 • Medische kosten aanvullend verzekeren als jouw Nederlandse zorgverzekering in het buitenland slechts 100% of 200% van het Nederlandse tarief vergoedt. Kies bij de Special ISIS voor Extradekking
 • Medische kosten volledig verzekeren als je jouw Nederlandse zorgverzekering moet stop zetten vanwege jouw reisplannen. Kies bij de Special ISIS All-indekking. 

 

Weet je niet of je jouw zorgverzekering mag aanhouden of moet stopzetten?

Vul de handige verzekeringswijzer van Backpackcentrale in en ontvang alle informatie die je nodig hebt om te achterhalen of je jouw zorgverzekering in Nederland moet stopzettenals.

 

Keuze 3: Standaard- of Superdekking

Bij de Special ISIS sluit je een compleet pakket af en kun je weinig variëren met wat je wel en niet verzekerd. Je kunt echter wel kiezen tussen standaard- of superdekking. Hiermee bepaal je hoe uitgebreid je de dekking wilt en hoe hoog de verzekerde bedragen wilt hebben.

De superdekking heeft een hogere premie maar in het algemeen ook de volgende voordelen:

 • Hogere verzekerde bedragen
 • Lagere eigen risico’s en geen eigen risico bij medische zorg
 • Rechtsbijstand is ook meeverzekerd

 

Belangrijk om te weten over de Special ISIS Reisverzekering

Hoewel je met de Special ISIS reisverzekering tijdens heel veel werkzaamheden verzekerd bent, zijn er een aantal werkzaamheden die niet, of alleen tegen bepaalde voorwaarden verzekerd zijn:

 • Werkzaamheden met wilde dieren
 • Medische werkzaamheden
 • Off-shore werkzaamheden
 • Werk met gevaarlijke machines
 • Uitvoerende bouwwerkzaamheden
 • Andere werkzaamheden voor zover hier bijzonder beroepsrisico’s aan verbonden zijn.

Dit laatste punt is natuurlijk vrij te interpreteren, dus als je bepaalde risicovolle beroepen gaat doen of twijfelt of jouw werkzaamheden verzekerd zijn, dan kun je het beste even contact opnemen met backpackerorganisatie Tunafish.

Minpunten van de Special ISIS Reisverzekering

De Special ISIS heeft natuurlijk niet alleen maar voordelen. Er zijn ook een aantal zaken die minder goed zijn. Hieronder lees je ze.

Eigen risico geldt per gebeurtenis

Bij de Special ISIS betaal je een eigen risico per gebeurtenis. Dus in het geval dat de ene week jouw laptop wordt gestolen en de volgende week jouw camera kapot valt, moet je twee keer het eigen risico betalen.

Bij andere verzekeringen, zoals Tasman en Globetrotter, betaal je een eigen risico per reis en zou je in het bovenstaande pechgeval slechts één keer een eigen risico betalen.

Is de Special ISIS reisverzekering geschikt voor jou?

De Special ISIS is met name een zeer flexibele reisverzekering. Je mag er bijna alle typische backpackersbaantjes mee doen, kunt eenvoudig verlengen, je krijgt geld terug als je eerder terug komt en mag in totaal vier jaar in het buitenland verblijven. Om die reden is deze reisverzekering een goede keuze in de volgende gevallen;

Je gaat lang op reis en zoekt een flexibele verzekering
De meest uitgebreide doorlopende reisverzekeringen hebben een maximum van 1 jaar en dat is dus niet voldoende als je langer wilt blijven. Met de Special ISIS mag je in totaal 4 jaar in het buitenland verblijven en kun je tussentijds makkelijk verlengen.

Klik hier om je premie te berekenen

Je gaat op Working Holiday
Ga je voor één of twee jaar naar Australië, Nieuw-Zeeland of Canada? Ben je van plan om naast mooie reizen, ook allerlei baantjes te gaan doen? De Special ISIS reisverzekering biedt jou een prima dekking en veel flexibiliteit zodat je het avontuur zo lang of kort kan maken als je zelf wilt.

Klik hier om je premie te berekenen

Je gaat een vrijwilligersproject doen in het buitenland
Vrijwilligerswerk doen in het buitenland wordt steeds populairder onder Nederlanders. Als je een verzekering zoekt voor het project dat je gaat doen, dan is de Special ISIS een geschikte verzekering. Let er wel op dat vrijwilligerswerk met wilde dieren of medische werkzaamheden niet, of alleen tegen aanvullende voorwaarden verzekerd is.

Klik hier om je premie te berekenen

Je gaat avontuurlijke sporten doen of op wintersport
Special ISIS heeft een zeer uitgebreide dekking voor avontuurlijke sporten. Mocht je van plan zijn om tijdens je verblijf in het buitenland avontuurlijke sporten te gaan doen, dan ben je met de Special ISIS reisverzekering goed verzekerd.

Klik hier om je premie te berekenen

Wanneer is de Special ISIS minder geschikt?

De Special ISIS is erg sterk wat betreft flexibiliteit en is dus erg goed voor reizigers die nog geen vaste plannen hebben, maar als je al weet hoe lang je weg wilt en wat je ongeveer wilt doen dan kan het zijn dat de Special ISIS minder geschikt is.

In vergelijking met Allianz Globetrotter en Tasman reisverzekering is de bagagedekking beperkter; de verzekerde bedragen zijn lager en het eigen risico geldt per gebeurtenis. Wanneer je dus veel waardevolle bagage meeneemt, dan is een andere verzekering wellicht meer geschikt.

Deze verzekering is wellicht ook minder geschikt als je een paar maanden gaat backpacken en niet van plan bent om vrijwillig of betaald werk te gaan doen. Natuurlijk kun je de verzekering wel afsluiten en ben je dan prima verzekerd, maar de kans is groot dat je veel minder premie betaalt als je een doorlopende reisverzekering afsluit. Kijk in dat geval voor geschikte verzekeringen op de pagina: reisverzekering voor backpacken.

 

Premie berekenen & afsluiten?

De Special ISIS reisverzekering kun je eenvoudig online afsluiten. Je kunt eerst een premieberekening maken om te kijken of je hiermee akkoord bent.

Klik hier om eenvoudig je premie te berekenen