Ga je binnenkort backpacken en ben je op zoek naar een goede reisverzekering voor backpackers? Zoek en vergelijk niet verder, want al het werk is al voor je gedaan.

Het vinden van een geschikte reisverzekering voor backpackers is niet altijd makkelijk. Je wilt aan de ene kant niet te veel betalen, maar aan de andere kant ook niet onderverzekerd op reis gaan.

Natuurlijk kun je naar hoyhoy.nl of independer.nl gaan en een reisverzekering vergelijken op basis van premie, maar als je dan in de kleine lettertjes leest zie je al snel dat niet alle doorlopende reisverzekeringen geschikt zijn als je;

  • Avontuurlijke sporten wilt doen zoals skydiven, bungeejumpen, raften of parasailen.
  • Betaald werk wilt doen als onderdeel van een working holiday
  • Vrijwilligerswerk wilt doen in het buitenland
  • Werk tegen kost en inwoning zoals WWOOFF wilt doen.
  • Langer dan 3 maanden gaat reizen.

Uiteindelijk is het belangrijkste dat je een reisverzekering kiest die op basis van jouw reisplannen het beste bij je past. Misschien betaal je hierdoor een tientje per jaar meer, maar weet je wel zeker dat je geen gezeur achteraf krijgt.

Om er voor te zorgen dat jij goed verzekerd op reis gaat met een reisverzekering die bij jouw reisplannen past, vind je hieronder de meest voorkomende reisplannen. Kies er één die het beste bij je past, lees de belangrijkste aandachtspunten en zie welke reisverzekering het beste bij jouw reisplan past.

Ik zoek…

 

Een reisverzekering voor een paar weken tot een jaar backpacken

1435683478_backpackBen je van plan om een paar weken tot een jaar te gaan backpacken? Ben je niet van plan om te gaan werken of vrijwilligerswerk te gaan doen? Grote kans dat je met een doorlopende reisverzekering prima verzekerd bent.

Lees de belangrijkste aandachtspunten en kies een reisverzekering die past bij backpackers.

 

 

Een reisverzekering voor lange reizen en bijzondere activiteiten 

1435683435_vector_285_10-01

Plan je een lange reis en weet je nog niet precies hoelang je weg blijft? Wil je de keuze hebben om tijdens je reis avontuurlijke sporten, vrijwilligerswerk of betaald werk te doen als dit op jouw pad komt? Wil je de mogelijkheid hebben om wat langer weg te blijven als je het naar je zin hebt? Ook daar zijn reisverzekeringen voor.

Lees hier de belangrijkste aandachtspunten en kies een reisverzekering die past bij een lange reis of bijzondere activiteiten.

 

Een working holiday

1435684745_shop-25

Ben je van plan om in Australië, Nieuw Zeeland of Canada te gaan reizen en werken met een working holiday visum? Of ga je een tijdje als au pair in het buitenland aan de slag? Misschien ga je ergens betaald Engelse les geven?

Hoe dan ook, je bent van plan om betaald werk te gaan doen in het buitenland en dat zorgt ervoor dat doorlopende reisverzekeringen niet geschikt zijn en dat je een aantal andere dingen goed moet regelen voordat je vertrekt.

Lees hier de belangrijkste aandachtspunten en kies een reisverzekering die past bij een working holiday.