• Menu
  • Menu

Globetrotter Verzekering afsluiten? Lees eerste deze review + tips

De Globetrotter verzekering is al jaren een favoriete keuze voor backpackers. Je bent namelijk uitgebreid verzekerd tijdens reizen, studie, stage, vrijwilligerswerk en een working holiday. Daarnaast kun je zelf kiezen welke onderdelen je wel of niet afsluit en kun je gebruik maken van interessante kortingen. Maar zoals met alle verzekeringen heeft de Globetrotter reisverzekering ook minder sterke punten. Daarom zet Backpackcentrale de voor- en nadelen op een rijtje en geven we je tips over waar je de verzekering het beste kunt afsluiten. Zo bepaald jij makkelijk of de Globetrotter verzekering inderdaad geschikt is voor jouw avontuur! 

Direct de premie van de de Globetrotter reisverzekering berekenen? 

Over Allianz Global Assistance

Allianz Global Assistance is internationaal marktleider in reisverzekeringen en hulpverlening en telt meer dan 13.000 medewerkers, die samen 58 talen spreken. In Nederland verzorgt Allianz de medische hulp van 1,5 miljoen Nederlanders en de pechhulp van ruim 2,5 miljoen auto’s.

Meer lezen over pechhulp in het buitenland? Lees dan ons uitgebreide artikel over de beste reisverzekeringen voor een zorgeloze autovakantie!

Allianz biedt verschillende verzekeringen voor verschillende doeleinden. Je kunt er terecht voor gewone doorlopende reisverzekering, kortlopende reisverzekering, survival verzekeringen en dus ook de Globetrotter reisverzekering voor mensen met avontuurlijke reisplannen.

Over de Globetrotter verzekering 

Met de Allianz Globetrotter verzekering mag je twee jaar aaneengesloten in het buitenland verblijven. Je bent verzekerd tijdens:

  • Lange en verre reizen
  • Working holiday, vakantiewerk en vast werk in het buitenland
  • Buitenlandse stage
  • Studie in het buitenland
  • Vrijwilligersprojecten 

Je kunt jezelf verzekeren voor…

  • Spoedeisende medische zorg: Voor het geval dat je in het buitenland ziek wordt of een ongeval krijgt. De Globetrotter reisverzekering biedt volledige medische dekking. Ook zonder Nederlandse zorgverzekering ben je 100% verzekerd voor spoedeisende medische zorg.
  • Bagage: Je bent dan goed verzekerd als jouw bagage of waardevolle spullen kwijt raken, beschadigd raken of gestolen worden. Je kunt kiezen uit verschillende dekkingen dus je bepaalt zelf de maximale waarde die je wilt verzekeren.
  • SOS-kosten: Dit is een standaard onderdeel van de Globetrotter reisverzekering. Je bent hiermee verzekerd voor het geval dat je onverhoopt terug naar huis moet i.v.m. familieomstandigheden. 
  • Ongevallen: Met deze dekking krijg je eenmalig een uitkering als blijkt dat je na een ongeval blijvend invalide bent geworden. 
  • Aansprakelijkheid: Deze dekking sluit je af zodat je verzekerd bent als je iemand anders schade hebt berokkend en diegene jou aansprakelijk stelt. 
  • Rechtsbijstand: Voor eventuele momenten waarop je juridische hulp kunt gebruiken. 
  • Automobilistenhulp: Dit is alleen voor wanneer je een reis maakt met jouw eigen auto en hiermee ook vanuit Nederland vertrekt. Als je auto huurt of koopt in het buitenland, dan valt deze niet onder deze module. 
  • Wintersport en bijzondere sporten: Als je graag avontuurlijke sporten wilt doen tijdens je reis, dan moet je deze dekking hebben. Je bent dan verzekerd voor een uitgebreid scala aan adrenaline-sporten. 

24/7 hulp van de Allianz alarmcentrale

Je kunt met de Globetrotter verzekering rekenen op de deskundige hulp van de Alarmcentrale. Ze staan 24/7 voor je klaar en kunnen je helpen als:

  • Je naar het ziekenhuis moet.alarmcentrale, Ohra reisverzekering
  • Jij een ziekenhuisrekening moet betalen, zij kunnen vaak in één keer de rekening betalen zodat jij niet hoeft voor te schieten.
  • Jij naar huis moet vanwege ernstige ziekte, overlijden of familieomstandigheden.
  • Helpen met het regelen van een sleepwagen en vervangende auto als je pech hebt met je eigen auto. 

Wat zijn nog meer voordelen van de Globetrotter reisverzekering?

  • Jij bepaalt welke modules je wilt verzekeren, zodat je precies de dekking kiest die je nodig hebt.
  • Je kunt kiezen uit budget, comfort of premium om de bagagedekking en het eigen risico aan te passen naar jouw wensen.
  • Je mag lang weg, tot wel 2 jaar aaneengesloten! Korter mag natuurlijk ook.
  • Je kunt vanuit het buitenland de verzekering verlengen zolang je maar binnen de periode van twee jaar blijft.
  • Ook zonder Nederlandse zorgverzekering ben je verzekerd
  • Uitschrijving uit Nederland is geen probleem zolang je maar ingeschreven staat bij een gemeente op het moment dat je de Globetrotter verzekering afsluit.
  • Dekking voor medische zorg als je tijdens je reis eventjes in Nederland bent. Erg handig want dan hoef je geen zorgverzekering af te sluiten voor die korte periode. 
  • Je kunt premie terug vragen op het moment dat je eerder thuis komt. Voorwaarde is wel dat je geen claims hebt ingediend.
  • Je bent ook verzekerd voor aansprakelijkheid tijdens vrijwilligerswerk zolang dit onbetaald is.

Waarom afsluiten via JoHo

Je kunt de Allianz Globetrotter verzekering direct afsluiten bij Allianz, maar het is slimmer om het te doen via een tussenpersoon. In het geval van de Globetrotter verzekering raden we je aan het te doen via JoHo. Een aantal redenen waarom je de Globetrotter het beste bij JoHo af kunt sluiten:

  • Je betaalt bij JoHo geen poliskosten en assurantiebelasting, scheelt toch weer!
  • JoHo kan je adviseren over werkzaamheden en bijpassende risicotoeslag. Allianz doet dit niet. 
  • Je krijgt tot het moment van vertrek 25% korting op jouw reisartikelen als je de Globetrotter via JoHo afsluit. 

Welke onderdelen van de Allianz Globetrotter zijn belangrijk?

De Globetrotter is een flexibele reisverzekering, waarbij jij bepaalt weke onderdelen je verzekert. Daarnaast kun je ook nog het dekkingsniveau aanpassen naar jouw wensen en behoeften. Hieronder lees je per onderdeel wat je kunt kiezen.

Medische kosten: volledig, aanvullend of toch niet verzekeren?

Je kunt bij de Globetrotter reisverzekering kiezen tussen medische kosten aanvullend of volledig. Je kunt er ook voor kiezen om de medische kosten niet te verzekeren. Welke dekking voor jou geschikt is, hangt af van de dekking die je hebt via jou Nederlandse zorgverzekering: 

  • Je hoeft medische kosten niet te verzekeren, als jouw Nederlandse zorgverzekering in het buitenland tot kostprijs verzekerd. Let op, dit is wat anders dan 100% van het Nederlandse tarief. Zorg het liefst dat je zwart-op-wit van jouw zorgverzekeraar krijgt hoe je verzekerd bent.
  • Je kunt de medische kosten aanvullend verzekeren als jouw zorgverzekering in het buitenland beperkte dekking biedt, bijvoorbeeld tot maximaal het Nederlandse tarief. Je kunt jezelf dan via de Globetrotter aanvullend verzekeren. Bovendien heb je als voordeel dat het verplichte eigen risico van je zorgverzekering ook gedekt wordt door de Globetrotter. Het vrijwillig gekozen eigen risico blijft voor eigen rekening, tenzij je voor de optie ‘medisch volledig’ kiest.
  • Je verzekert de medische kosten volledig als jouw Nederlandse zorgverzekering komt te vervallen door jouw reis, bijvoorbeeld omdat je gaat werken in het buitenland. Door voor de optie ‘medisch volledig’ te kiezen ben je via de Globetrotter volledig verzekerd voor onvoorziene spoedeisende medische zorg.

Niet zeker of je jouw zorgverzekering mag aanhouden?

Vul de handige verzekeringswijzer van Backpackcentrale in en krijg direct tips over hoe je dit het beste kunt regelen. 

Bagagedekking: Budget, Comfort of Premium

Jij weet zelf het beste hoeveel bagage je meeneemt en of je dit wilt verzekeren. Let er wel op dat een verzekeraar de waarde van jouw spullen op een andere manier berekent dan jijzelf. Vaak is het minder waard dan je denkt en dus is het niet nodig om een uitgebreide dekking te nemen. Lees meer over hoe de waarde van jouw bagage wordt bepaald.

Ongevallen

Een ongevallendekking keert eenmalig een bedrag uit als jij blijvend invalide wordt door een ongeval. Een veel voorkomend misverstand is dat je de ongevallendekking nodig hebt zodat de medische zorg vergoed wordt na een ongeval. Dat is niet waar. Je bent via de module voor medische kosten al verzekerd voor de medische zorg na een ongeval. Deze dekking biedt puur een eenmalige uitkering zodat je bijvoorbeeld een rolstoel kunt kopen of je huis kunt laten aanpassen. Deze ongevallendekking is dus niet noodzakelijk, maar veel mensen sluiten ‘m alsnog af. 

Aansprakelijkheid

De kans dat jij schade veroorzaakt bij iemand anders is niet zo heel groot, maar de gevolgen kunnen immens zijn. Vooral wanneer iemand door jouw toedoen veel medische behandelingen nodig heeft. De kosten zullen dan flink oplopen, dus de aansprakelijkheidsdekking is zeker het overwegen waard. Lees hier meer over aansprakelijkheid.

Rechtsbijstand

De rechtsbijstanddekking biedt hulp als je in een juridische procedure verzeild raakt. Uiteraard moet het de juridische procedure ontstaan tijdens jouw reis en hier ook mee te maken hebben. Je sluit dit dus niet af om tijdens je reis goedkoop een echtscheiding te regelen. In de praktijk komt de hulp neer po het volgende: Een Nederlandse advocaat assisteert je bij het schrijven van brieven en juridische correspondentie. Slechts in uitzonderlijke gevallen krijg je een lokale advocaat toegewezen. 

Automobilistenhulp

Deze dekking heeft alleen zin als je met jouw eigen auto vanuit Nederland vertrekt. Als je van plan bent om in het buitenland een auto te kopen of huren, heeft het geen zin om deze dekking af te sluiten. 

Wintersport en bijzondere sporten

Deze dekking sluit je af als je gaat wintersporten of één van de onderstaande bijzondere sporten gaat doen: Jagen, bergbeklimmen, abseilen, speleologie, bungeejumping, parachutespringen, paragliding, hanggliding, ultralight vliegen en zweefvliegen.

Belangrijke aandachtspunten bij de Globetrotter verzekering

Voordat je de Globetrotter verzekering afsluit zijn, moet je op de hoogte zijn van een aantal belangrijke punten. Hoewel de Globetrotter verzekering een uitgebreide verzekering is, zijn er namelijk ook wat minder sterke punten.

Werkzaamheden

Niet alle werkzaamheden zijn standaard verzekerd, maar enkel als je een toeslag betaalt.

Categorie 1: Standaard werk | Geen toeslag
Dit betreft werkzaamheden die geen extra risico’s met zich meebrengen dan wanneer je voor vakantie in het buitenland zou verblijven. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Kantoor- of ander commercieel werk
  • Horecawerk, met uitzondering van werken als kok.
  • Musicus
  • Docent etc.

Categorie 2: Licht verhoogd risico | Toeslag 10%
Dit betreft werkzaamheden waarbij je een ietwat verhoogd risico loopt. Er is dan sprake van meer risico dan wanneer je niet zou werken tijdens je verblijf in het buitenland. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Arts of verpleegkundige
  • Skileraar
  • Duikinstructeur
  • Tuinman en ander agrarisch werk (waaronder fruit plukken)

Categorie 3: Verhoogd risico | Toeslag 25%
Dit betreft werkzaamheden waarbij je duidelijk meer risico loopt dan bij een gewone vakantie in het buitenland. Meestal is dit het geval als je met je handen werkt en gevaarlijk materieel gebruikt. Ook werkzaamheden waarbij je veel op de weg zit, vallen hieronder. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Chauffeur (bijvoorbeeld koerier of taxichauffeur)
  • Kok
  • Loodgieter of elektricien
  • Agrarisch werk met (zware) machines

Categorie 4: Zwaar verhoogd risico | Toeslag 100%
Dit zijn werkzaamheden waarbij je in de ogen van de verzekeraar een aanzienlijk verhoogd risico loopt op een ongeval of letsel. Werkzaamheden die hieronder vallen betreffen meestal werk met gevaarlijke machines of werk op gevaarlijke locaties. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Bruggenbouwer
  • Werken met hoogspanning
  • Metaalbewerker
  • Sloper

Wil je 100% persoonlijk advies over welke verzekering het beste past bij jouw werkzaamheden?

Vul dan een persoonlijk adviesformulier in op JoHo.org. JoHo is namelijk dé specialist op het gebied van lange reizen en verzekeringen die daarbij horen. Zij kunnen jou haarfijn uitleggen welke verzekering het beste past bij jouw plannen.

Minpunten van de Globetrotter verzekering

De Globetrotter verzekering heeft natuurlijk niet alleen pluspunten. Er zijn ook een aantal onderdelen die minder sterk zijn. Hieronder lees je ze.

Toeslag geldt voor de gehele periode

Het is natuurlijk niet meer dan fair dat je een hogere premie betaalt als jouw beroep ook een hogere kans op ongelukken geeft. Het grootste minpunt van de Globetrotter verzekering is echter dat je de toeslag voor de gehele verzekerde periode betaalt.

Stel dat je 12 maanden met een Working Holiday visum in Australië bent. Eerst ga je drie maanden reizen, daarna ga je drie maanden in een café werken en vervolgens wil je 3 maanden fruit gaan plukken om nog wat extra geld te verdienen. Voor fruit plukken geldt echter een toeslag en deze betaal je dan met terugwerkende kracht over de gehele periode. Dus ook over de eerste 6 maanden waarin je helemaal geen risicovol werk deed. 

Ziekte na verlenging niet verzekerd

Je kunt de Globetrotter reisverzekering verlengen vanuit het buitenland. Dit is natuurlijk erg handig als je nog niet precies weet hoelang je in het buitenland zal blijven. Een minpunt, hoe klein het risico ook is, is dat bij elke verlenging bestaande aandoeningen worden uitgesloten. Als je dus in de eerste verzekerde periode iets oploopt en je hebt na de verlenging nog een keer een behandeling nodig, dan wordt dit niet langer vergoed door de Globetrotter reisverzekering.

Je kunt dit probleem omzeilen door de verzekering af te sluiten voor de maximum van twee jaar. Je krijgt namelijk wel geld terug op het moment dat je eerder terug komt, mits je geen gebruik hebt gemaakt van de verzekering.

Is de Globetrotter verzekering geschikt voor jou?

De bovenstaande review geeft je een goed beeld van de Globetrotter. Als het goed is kun jij hiermee zelf bepalen of deze past bij jouw plannen, maar even concluderend:

Geschikt: Je gaat een lange reis ondernemen en zoekt alleen een verzekering voor die reis.
Misschien wil je geen doorlopende reisverzekering afsluiten en wil je een losse verzekering voor deze reis. De Globetrotter verzekering is dan een prima optie.

Geschikt: Je blijft langer dan één jaar in het buitenland Met de meest uitgebreide doorlopende reisverzekeringen mag je slechts 365 dagen aaneengesloten reizen. Ga je langer dan dat? Dan is Allianz een uitstekende optie voor reizen tot 2 jaar.

Geschikt: Je doet vrijwilligerswerk in het buitenland
Steeds meer mensen doen vrijwilligerswerk in het buitenland. Met de Globetrotter reisverzekering ben je ook tijdens vrijwilligerswerk prima verzekerd. Let wel op dat je de juiste toeslag betaalt als je risicovolle werkzaamheden gaat doen.

Geschikt: Je gaat vast werken in het buitenland

Misschien ga je voor een jaartje of twee jaar naar het buitenland om te werken en zoek je een voordelige reisverzekering in plaats van een dure internationale zorgverzekering. De Globetrotter verzekering is dan een geschikte optie. Let er wel op dat de kosten voor tandartscontroles, zwangerschap en preventieve zorg niet worden vergoed zoals bij alle reisverzekeringen.

Je doet veel avontuurlijke sporten of gaat op wintersport
De globetrotter verzekering biedt dekking voor een uitgebreid scala aan avontuurlijke sporten. Ga je dus veel avontuurlijke sporten doen? Dan ben je met de Globetrotter goed verzekerd. 

In welke gevallen is de Globetrotter minder handig?

De Globetrotter is minder geschikt voor Working Holidays waarbij je verschillende soorten en risicovol werk doet. De toeslag is dan vrij hoog, terwijl veel werkzaamheden standaard verzekerd zijn met Special ISIS.

Ga je echter een beroep doen dat écht risicovol is – en dus ook niet verzekerd wordt door Special ISIS – dan kun je met een hoge toeslag alsnog goed verzekerd zijn met de Globetrotter.

Premie berekenen & afsluiten?

De Globetrotter reisverzekering kun je heel makkelijk online afsluiten. Je kunt eerst de premie berekenen om te kijken of je hiermee akkoord bent. Als je bepaalde risicovolle werkzaamheden doet, vul dan een adviesformulier bij JoHo en vraag of zij een offerte voor je maken. 

Betaal met liefde 💖💖

Op Backpackcentrale willen we alles gratis houden én zonder advertenties. Maar het onderhouden van de website kost natuurlijk wel gewoon geld. Als je de informatie op Backpackcentrale kunt waarderen kun je – zonder extra kosten voor jou – één van de reisverzekeringen afsluiten via de links op Backpackcentrale. Dit kost jou niks extra’s en wij krijgen een kleine commissie zodat we reizigers zoals jou kunnen blijven helpen. Uiteraard niet verplicht, maar wel tof als je het doet!