FBTO Doorlopende ReisverzekeringDe FBTO doorlopende reisverzekering is een prima reisverzekering voor backpackers die voor langere tijd in het buitenland willen verblijven. Je mag met deze reisverzekering maar liefst 365 aaneengesloten op reis!

De verzekering heeft een aantal unieke punten die de verzekering tot een goede keuze maken, maar er zijn – net als bij elke reisverzekering – ook minder sterke punten waarvan je op de hoogte moet zijn. In deze uitgebreide review lees je ze.

Over de FBTO Doorlopende Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van FBTO mag je standaard 60 dagen per reis in het buitenland verblijven. Sluit je echter de Lang Op Reis module af? Dan mag je tot wel 365 dagen aaneengesloten in het buitenland verblijven.

Uiteraard ben je met deze doorlopende reisverzekering verzekerd als je van plan bent om alleen maar te gaan reizen, maar als je ervoor kiest om de module Zakenreis af te sluiten ben je ook verzekerd tijdens:

 • Vrijwilligerswerk
 • Studie
 • Stage
 • Vakantiewerk

Direct Premie Berekenen

De FBTO doorlopende reisverzekering verzekert jou voor:

 • Spoedeisende medische zorg
  Voor het geval dat je in het buitenland ziek wordt of een ongeval krijgt en jouw zorgverzekering onvoldoende dekking biedt. Ook het volledig eigen risico van je zorgverzekering wordt vergoed!
 • Bagage
  Voor het geval dat je spullen gestolen, beschadigd of kwijt raken. Het eigen risico bedraagt echter €100,- per gebeurtenis.
 • SOS-kosten
  Voor het geval je terug naar huis moet vanwege ziekte of overlijden van jezelf of een naast familielid.
 • Ongevallen
  Voor het geval je bij een ongeval blijvend invalide raakt of komt te overlijden.
 • Automobilistenhulp
  Als je met je eigen auto vanuit Nederland vertrekt. Niet voor auto’s die je in het buitenland huurt of koopt.
 • Winter- en Onderwatersport
  Let hier op: als je van plan bent om te gaan duiken dan moet je deze module afsluiten!
 • Annuleringsverzekering
  Voor het geval je een geboekte reis moet annuleren of afbreken door bijvoorbeeld ziekte, ongeval of familieomstandigheden.

24/7 hulp van de alarmcentrale

Je kunt met de doorlopende reisverzekering van FBTO 24 uur per dag en 7 dagen per week rekenen op de deskundige hulp van de FBTO alarmcentrale:

 • alarmcentraleHet vinden van een ziekenhuis.
 • Het betalen van rekeningen in het ziekenhuis, met name als de kosten erg hoog oplopen.
 • Het regelen van vervoer naar Nederland in het geval van ernstige ziekte, overlijden of familieomstandigheden.

Welke voordelen biedt de FBTO doorlopende reisverzekering nog meer?

 • Je kiest zelf welke onderdelen je wilt verzekeren, zodat je precies de dekking kiest die je nodig hebt.
 • Je kunt bepaalde modules aan- en uitzetten tijdens de looptijd van de verzekering. Je kunt de verzekering dan precies aanpassen aan jouw wensen.
 • Het eigen risico van jouw zorgverzekering wordt volledig vergoed. Als je de module medische kosten afsluit dan vergoedt FBTO ook het gedeelte van de kosten dat onder het eigen risico van jouw zorgverzekering valt. Dat doen lang niet alle reisverzekeringen!
 • Je bent met de module zakenreis ook verzekerd tijdens vakantiewerk, maar alleen onder de voorwaarde dat jouw Nederlandse zorgverzekering de gehele reis geldig blijft! (Vragen hierover? Vul even het adviesformulier in)

Direct Premie Berekenen

Hoe kies je de juiste dekking?

De FBTO doorlopende reisverzekering is een flexibele verzekering, waarbij je zelf kunt kiezen weke onderdelen je wilt verzekeren. Daarnaast kun je ook nog tijdens de looptijd van de verzekering bepaalde dekkingen toevoegen of juist weer uitzetten. Laten we per dekkingsonderdeel kijken of dit belangrijk is en wat je er aan hebt.

Medische kosten; aanvullend of helemaal niet verzekeren?

De medische kosten kunnen in het buitenland flink oplopen en de Nederlandse zorgverzekering vergoedt in het buitenland lang niet alle kosten. Door medische kosten mee te verzekeren voorkom je dat je zelf moet opdraaien voor torenhoge rekeningen. Wat te doen?

 • Medische kosten niet verzekeren als je in Nederland een zorgverzekering hebt die ook in het buitenland tot kostprijs verzekerd. Wees je bewust dat dit wat anders is dan 100% van het Nederlandse tarief.
 • Medische kosten aanvullend verzekeren als jouw Nederlandse zorgverzekering in het buitenland slechts 100% of 200% van het Nederlandse tarief vergoedt. Op die manier ben je via de FBTO doorlopende reisverzekering gedekt tot kostprijs, oftewel het tarief dat in het buitenland gerekend wordt en betaal je zelf niets extra’s.

Lang op Reis

Ben je van plan om langer dan 60 dagen op reis te gaan? Dan moet je deze module afsluiten. Je mag dan tot maximaal 365 dagen aaneengesloten in het buitenland verblijven.

Zakenreis

Ben je van plan om tijdens je reis een studie, stage, vrijwilligerswerk of betaald vakantiewerk te gaan doen? Dan is het van belang dat je deze dekking afsluit. Dit geldt ook als je wilt gaan WWOOFFEN of aan de slag wilt via Workaway.

*Vakantiewerk = kun je zien als seizoenswerk of tijdelijk werk om je reis te bekostigen. Ga je full-time aan de slag in Australië? Dan geldt deze dekking niet. Bovendien moet je ten alle tijden beschikken over een geldige Nederlandse zorgverzekering. 

Bagagedekking

Bagage is standaard verzekerd bij FBTO, maar er geldt wel een eigen risico van €100 per gebeurtenis.

Ongevallen

Een ongevallendekking biedt een eenmalige uitkering op het moment dat je als gevolg van een ongeval blijvend invalide raakt of komt te overlijden. Je hebt een ongevallendekking niet nodig om medische zorg te ontvangen na een ongeval, dit is al via de medische dekking verzekerd. De ongevallendekking keert alleen een eenmalig bedrag uit op het moment dat na de medische behandeling blijkt dat je blijvend invalide raakt. Ongevallendekking is dus niet noodzakelijk, maar wordt door veel mensen alsnog afgesloten.

Automobilistenhulp

Het moet hierbij gaan om een (huur)auto waarmee je vanuit Nederland de reis aanvangt. De dekking is een uitstekende aanvulling als je met de auto op vakantie gaat. Het heeft echter weinig zin om deze dekking af te sluiten als je in het buitenland een auto huurt of koopt.

Winter- en onderwatersport

Ben je van plan om te gaan duiken tijdens je reis? Sluit dan deze dekking af. Let er op dat FBTO geen dekking biedt voor andere risicovolle sporten.

Annulering

Als je een reis boekt dan ben je vaak verplicht om de reissom te betalen, ook als je de reis voortijdig moet afbreken of zelfs helemaal moet annuleren. Vliegtuigmaatschappijen en reisbureau’s geven namelijk vaak geen geld terug.

Een annuleringsverzekering vergoedt het gedeelte van de kosten dat je niet terug krijgt. Ook als je de reis voortijdig moet afbreken, krijg je een vergoeding voor de reisdagen die je niet gebruikt hebt. Let erop dat een annuleringsverzekering alleen een vergoeding biedt voor dingen die je voor vertrek uit Nederland boekt. Als je dus alles ter plekke regelt, dan is deze dekking overbodig!

Belangrijk om te weten over de FBTO doorlopende reisverzekering

Voordat je de FBTO doorlopende reisverzekering afsluit, zijn er een aantal punten die mogelijk van belang zijn voor jouw situatie.

Geen dekking voor risicovolle sporten

Ben je van plan om tijdens je reis bijvoorbeeld te gaan bungeejumpen, skydiven of raften? Dan ben je met de reisverzekering van FBTO niet verzekerd tijdens die activiteiten. Ook alle gevolgschade (bijvoorbeeld als je naar huis gevlogen moet worden na een ongeval) zijn dan niet verzekerd. Ben je van plan om veel avontuurlijke sporten te gaan doen? Kijk dan in het overzicht van reisverzekeringen die dat dekken.

€100 eigen risico per gebeurtenis voor bagage

Als jouw bagage stuk gaat of wordt gestolen dan is bij FBTO de eerste €100 van de schade voor eigen rekening. Het vervelende is echter dat dit per gebeurtenis is. Dus als op dag één jouw camera wordt gestolen en een maand later je telefoon, dan betaal je twee keer het eigen risico van €100. Als bagage dus belangrijk is voor jou, dan is een andere reisverzekering wellicht meer geschikt.

Is de FBTO doorlopende reisverzekering geschikt voor jou?

Met de bovenstaande informatie moet je al een goed beeld hebben gekregen van de inhoud van de verzekering en of deze verzekering geschikt is voor jouw reisplannen. Om het nog even kort samen te vatten is deze doorlopende reisverzekering een goede keuze voor:

Gewone vakanties en lange reizen tot 365 dagen

FBTO is gewoonweg een prima verzekering voor ‘gewone vakanties’ en reizen tot maximaal 365 dagen, waarbij je geen avontuurlijke sporten gaat doen.

Direct Premie Berekenen

Je gaat studeren of stage lopen in het buitenland

Van plan om te studeren of stage te lopen in het buitenland? Met de verzekering van FBTO ben je goed verzekerd. Moet je vanwege een betaalde stage jouw Nederlandse zorgverzekering stopzetten? Dan is de verzekering van FBTO niet geschikt en zal je een speciale reisverzekering moeten afsluiten.

Direct Premie Berekenen

Je gaat een vrijwilligersproject doen in het buitenland.

Vrijwilligerswerk doen in het buitenland wordt steeds populairder onder Nederlanders. Vrijwilligerswerkzaamheden zijn verzekerd met de doorlopende reisverzekering van FBTO zolang je de module zakenreis hebt afgesloten.

Direct Premie Berekenen

Je gaat vakantiewerk doen

Dit is een beetje tricky, omdat je ook moet beschikken over een geldige Nederlandse zorgverzekering in de periode dat je werkt. Als dit niet het geval is, dan ben je NIET verzekerd met FBTO. Als jouw zorgverzekering wel geldig blijft in de periode dat je werkt, dan is FBTO een voordelige optie. Wil je weten of je verzekerd blijft tijdens je werk? Vul even het adviesformulier in.

Wanneer is deze verzekering minder geschikt?

In sommige gevallen is de reisverzekering van FBTO minder of zelfs helemaal niet geschikt. In de onderstaande gevallen kun je beter voor een andere verzekering kiezen:

Je gaat vast werken in het buitenland

FBTO biedt dekking voor vakantiewerk, maar niet als je ergens vast aan de slag gaat.  Ga je op een working holiday? Dan is het raadzaam om deze uitgebreide gids te lezen.

Je reist langer dan 365 dagen

De verzekering biedt dekking voor reizen tot maximaal 365 dagen, niet langer. Ga je langer dan één jaar? Bekijk dan de speciale reisverzekeringen voor backpackers.

Je bent van plan om veel avontuurlijke sporten te doen

De reisverzekering van FBTO biedt geen dekking voor avontuurlijke sporten. Als je dus een echte adrenalinejunk bent en wilt gaan skydiven, bungeejumpen, raften of andere halsbrekende toeren wilt uithalen, dan is een andere reisverzekering meer geschikt.

Premie berekenen & afsluiten?

De reisverzekering van FBTO kun je eenvoudig online afsluiten. Je kunt eerst een premieberekening maken om te kijken of je hiermee akkoord bent.

Direct Premie Berekenen