De Goedkoopste vluchten naar Australië

with No Comments

Ben je van plan om een tijdje te gaan backpacken en ben je opzoek naar de goedkoopste vluchten naar Australië?

Dan ben je niet de enige. Backpacken in Australië is namelijk al duur genoeg en elke euro die je bespaart op je vliegticket kun je weer besteden aan leukere dingen.

Maar hoe vind je de goedkoopste vluchten naar Australië? En hoe vind je de waarheid in de wirwar van alle goedbedoelde adviezen en aan oplichting grenzende overprijzing van sommige starterspakketten?

In deze post leg ik uit hoe je zelf de goedkoopste vluchten naar Australië kunt vinden zonder gebruik te maken van een dure reisorganisatie en voor minder dan €400 een enkele vlucht met stop-over in Azië kunt boeken.

 

Maar eerst…

Eerst moeten we het hebben over de reden dat backpackers teveel betalen voor hun vliegtickets naar Australië. Het is namelijk iets waar ik veel backpackers (inclusief mezelf de eerste keer dat ik naar Australië ging) mee zie worstelen.

Ik heb het hier over onzekerheid.

Het is eng en spannend en je weet niet precies wat je in Australië kunt verwachten dus voelt het fijn om geholpen te worden door een organisatie die er ‘verstand van heeft.’

Maar de realiteit is dit:

Deze organisaties spelen in op jouw onzekerheid en vragen een flinke smak geld voor hun diensten terwijl ze jou laten geloven dat je een goede deal krijgt. Ik heb dit al eerder gezien bij round-the-world-tickets van Kilroy die goedkoper zijn als je ze zelf boekt, terwijl Kilroy beweert dat zij jouw tot wel honderden euro’s kunnen besparen.

Nu wil ik niet zeggen dat je altijd te veel betaalt bij deze organisaties. Wat ik je wil laten zien is dat er meer opties zijn die in sommige gevallen goedkoper zijn en jou meer flexibiliteit geven.

Freebie: Epic Reisgids Voor Werken & Backpacken In Australië
Een 280-pagina Tellend E-book Met Routes, Highlights, Verborgen Pareltjes, Tips Om Werk Te Vinden en Alles Wat Je Moet Regelen Voordat Je Vertrekt.

Download Gratis De Ultieme Reisgids Voor Backpacken In Australië.

Drie opties voor de goedkoopste vluchten naar Australië

Als we de starterspakketten van Kilroy of organisaties als Activity International even buiten beschouwing laten, dan zijn er eigenlijk maar drie opties om van- en naar Australië te vliegen.

(1). Je boekt een retourticket

(2). Je boekt een enkel ticket naar Australië en een enkel ticket terug op het moment dat je naar huis wilt

(3). Je stelt zelf een multi-stop ticket samen waarbij je één of meerdere tussenstop maakt in Azië.

Goed, hoe gaan we dit regelen en wat is de beste optie?

Laten we er in onderstaande gevallen even vanuit gaan dat je ergens in september naar Australië wilt vertrekken en in mei ongeveer weer thuis wilt zijn. Je kunt uiteraard zelf de maanden aanpassen naar jouw eigen reisplan.

 

1. Een retourticket naar Australië

Een retourticket naar Australië kost ongeveer tussen €800 en €1200,- afhankelijk van naar welke stad je vliegt en in welke tijd van het jaar. Echter is een retourticket voor de meeste backpackers helemaal niet handig, om de volgende redenen;

 • Wanneer je zelf een retourticket boekt naar Australië dan zijn je aankomst en vertrekpunt hetzelfde. Je boekt bijvoorbeeld een ticket van Amsterdam naar Sydney en van Sydney weer terug naar Amsterdam. Echter reis je in Australië vaak in één richting en dan kan het behoorlijk vervelend zijn als je aan het einde van je reis weer terug moet naar je beginpunt.
 • Retourtickets die je zelf boekt zijn niet erg flexibel. Dat betekent dat je de data niet of alleen tegen hoge kosten kunt wijzigen. Erg vervelend als je langer of korter wilt blijven.

Mocht je om wat voor reden dan ook toch een retourticket willen boeken, dan kun je het beste Skyscanner gebruiken voor het vinden van geschikte datums en de goedkoopste route.

In de ultieme gids voor goedkope vliegtickets leg ik je uit hoe je Skyscanner optimaal kunt gebruiken maar hieronder zie je  een mogelijke zoekopdracht als je op zoek bent naar een retourtje Australië.


De belangrijkste aandachtspunten zijn:

 • Het vertrekpunt staat ingesteld op Nederland i.p.v. op een specifieke stad. Dit zorgt ervoor dat Skyscanner alle Nederlandse vliegvelden meeneemt als mogelijk vertrekpunt.
 • Het aankomstpunt staat ingesteld op Australië i.p.v. een specifieke stad in Australië. Dit zorgt ervoor dat Skyscanner in één zoekopdracht alle vliegvelden in Australië meeneemt als mogelijke aankomststad.
 • De vertrekdatum staat ingesteld op de hele maand september. Op die manier geeft Skyscanner je een overzicht van alle prijzen in de maand september. Jij hoeft alleen de goedkoopste datum te kiezen.
 • De retourdatum staat op ook op een hele maand ingesteld. Op die manier krijg je een overzicht van de prijzen in die maand en kun je ook daar de goedkoopste kiezen.

 

 

2. Een enkeltje Australië boeken

Voor de meeste backpackers is een enkeltje boeken de meest handige optie. Je boekt een enkeltje naar de plek waar je je reis wilt beginnen en boekt als je reis in Australië er bijna op zit weer een ticket terug naar huis.

Het geeft je de ultieme vrijheid om:

 • Zo lang of kort te reizen als je wilt.
 • Naar huis te reizen via Azië als je dat wilt
 • Te wachten op goede aanbiedingen voor een terugvlucht

Het vinden van een goedkoop enkeltje is niet zo moeilijk en gaat eigenlijk op dezelfde manier als hierboven bij het zoeken naar een retourticket. Het enige dat anders is, is dat je nu ‘enkele reis’ aanvinkt in plaats van retour.

enkeltje-australie1

 

Skyscanner spuugt vervolgens een lijst uit met mogelijke bestemmingen en rangschikt deze automatisch op prijs. Het enige dat jij hoeft te doen is jouw gewenste startpunt te kiezen en door te klikken om die vlucht uiteindelijk te boeken.
enkeltje-australie2

 

Voor de terugvlucht doe je hetzelfde alleen dan vanaf Australië naar Nederland. De totale kosten zullen hoger uitvallen dan een retourtje, maar het geeft je wel meer vrijheid. Het kan echter geen kwaad om ook nog te checken bij reisorganisaties hoeveel een flexibel ticket kost, al is het alleen maar zodat je wat vergelijkingsmateriaal hebt.

3. Een multi-stop ticket boeken

Veel backpackers kiezen bij een lange vlucht naar Australië voor een stop-over in bijvoorbeeld Hongkong, Kuala Lumpur of Singapore. Het geeft je de mogelijkheid om de benen te strekken, even een goede nacht rust te pakken in een nieuwe stad en vervolgens een paar dagen later weer verder te vliegen.

Wat veel backpackers echter niet weten is dat je met de ABC-methode vaak heel voordelige vluchten naar Australië kunt vinden. De ABC-methode is bedacht door een Skyscannernerd (ik dus) om twee of meerdere losse vluchten te vinden die goedkoper zijn dan één enkeltje.

In de ultieme gids voor de goedkoopste vliegtickets staat deze methode uitgelegd, maar hieronder zal ik je laten zien hoe je hem kunt gebruiken om de goedkoopste vluchten naar Australië te vinden.

Stap 1: Welke landen in Azië hebben goedkope connecties met Australië?

Als je een stop-over plant in Azië dan is het belangrijk dat je uiteindelijk een stad bezoekt die goedkope connecties heeft met Australië. Die vind je door in eerste instantie Skyscanner een beetje te misbruiken.

Allereerst voer je de volgende zoekopdracht in:

multistop1

 

Het belangrijkste is dat je als vertrekpunt Australië invult en als bestemming ‘overal.’ Skyscanner gaat dan opzoek naar de goedkoopste vluchten vanaf alle vliegvelden in Australië naar andere landen in de wereld. De resultaten zie je hieronder.

multistop2

Zoals je kunt zien zijn er veel goedkope connecties tussen Australië en een aantal Aziatische landen. Het enige ‘probleem’ met deze zoekopdracht is dat dit vluchten zijn die vanuit Australië naar de genoemde landen gaan, terwijl jij juist een omgekeerde vlucht wilt.

Het enige dat jij dus moet doen is checken of er ook goedkope vluchten van de genoemde landen naar Australië gaan.

Om je verder niet dood te gooien met screenshots zal ik hieronder de resultaten neerzetten die ik gevonden heb in de maand september:

 • Singapore – Australië : €93
 • Indonesië – Australië:  €50
 • Filipijnen – Australië:   €101
 • Maleisië – Australië:     €75
 • Thailand – Australië:    €108
 • Cambodja – Australië: €148
 • Vietnam – Australië:     €117

Ok, nu we weten hoeveel het kost om vanuit de genoemde landen in Australië te komen, kunnen we kijken naar de tweede stap.

Stap 2: Hoe kun je het goedkoopst naar Azië vliegen?

Om gebruik te kunnen maken van die voordelige tarieven die je hierboven vindt, is het natuurlijk wel belangrijk om goedkoop naar Azië te kunnen vliegen. Daarom moet je checken of er een goedkope connectie is vanuit Nederland naar de bovenstaande landen.

Vul hiervoor de onderstaande gegevens in:multistop3

 

Vervolgens zal Skyscanner weer een lijstje uitspugen met landen gerangschikt op prijs. Het enige dat je dan nog moet doen is de Aziatische landen er tussen uitpikken.

multistop4

 

Stap 3: Wat is de voordeligste combinatie?

Zoals je kunt zien zijn Indonesië en Thailand twee voordelige opties in de maand september. De totale kosten voor deze twee vluchten samen verschillen niet veel van elkaar;

Amsterdam –> Thailand –> Australië = €295 + €108 = €403

Amsterdam –> Indonesië –> Australië = €340 + €50 = €390

Je kunt dus zelf kiezen wat je het liefste wilt en je kunt er natuurlijk altijd voor kiezen om een stukje over land te reizen naar een ander land. Bijvoorbeeld door te vliegen naar Thailand en vanaf Maleisië naar Australië te vliegen.

Tip: een andere goede optie is om vanuit Keulen naar Bangkok te vliegen. Soms vind je daar directe vluchten voor minder dan 200 euro!

Stap 4: Sluiten deze combinaties ook goed aan?

De laatste check die je moet doen is kijken of deze vluchten ook goed op elkaar aansluiten. Soms is het namelijk zo dat de voordelige tarieven niet op elkaar aansluiten.

In dit voorbeeld zitten er 13 dagen tussen de voordeligste vluchten vanuit Nederland naar Thailand en de voordeligste vlucht vanuit Thailand naar Australië. Dat betekent dus dat je 13 dagen in Thailand moet doorbrengen, maar ik geloof niet dat dat een straf is.

Stap 5: Extra kosten & visum

Met deze methode heb je altijd minimaal één extra vlucht en moet je een land ook daadwerkelijk een land binnen gaan. In de meeste gevallen betekent dit dat je één keer extra moet betalen voor check-in bagage en in sommige gevallen ook een visum moet kopen. Deze kosten wegen in sommige gevallen niet op tegen de besparingen op je vliegticket.

Na het afronden van de laatste stap kun je voor jezelf een goede afweging maken; wegen de besparingen op tegen de extra kosten? Is de overstap in een land dat ik wil zien? Zou ik het mooi vinden om hier een paar dagen of weken door te brengen? etc.

Vond je dit een waardevol artikel? Show some social love:

Ontvang Jouw Gratis Gids
Direct In Je Inbox

Vul hieronder je beste e-mailadres in en ontvang jouw Australiëgids gratis

1500+ Backpackers Gingen Je Voor

Ontvang Jouw Gratis Gids
Direct In Je Inbox

Vul hieronder je beste e-mailadres in en ontvang jouw Australiëgids gratis

1500+ Backpackers Gingen Je Voor