Centraal beheer ken je natuurlijk van de leuke reclames van ‘even Apeldoorn bellen’.

Maar Centraal Beheer maakt niet alleen maar leuke reclames, ze bieden ook een prima doorlopende reisverzekering tegen een scherpe premie.

Ben je benieuwd naar of de Centraal beheer doorlopende reisverzekering  past bij jouw reisplannen? Lees dan de onderstaande review met sterke én minder sterke punten.

Over de Centraal Beheer doorlopende reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van Centraal Beheer mag je standaard 365 dagen per reis in het buitenland verblijven voor vakantie, reizen en vakantiewerk.

Ben je van plan om naast reizen ook vrijwilligerswerk te gaan doen of stage te gaan lopen? Dan moet je de module zakenreis afsluiten:

Direct Premie Berekenen

De Centraal Beheer doorlopende reisverzekering verzekert jou voor:

 • Spoedeisende medische zorg
  Voor het geval dat je in het buitenland ziek wordt of een ongeval krijgt en jouw zorgverzekering onvoldoende dekking biedt.
 • Bagage
  Voor het geval dat je spullen gestolen, beschadigd of kwijt raken.
 • SOS-kosten
  Voor het geval je terug naar huis moet vanwege ziekte of overlijden van jezelf of een naast familielid.
 • Ongevallen
  Voor het geval je bij een ongeval blijvend invalide raakt of komt te overlijden.
 • Vervangend vervoer en voertuigenhulp
  Als je met je eigen auto vanuit Nederland vertrekt. Niet voor auto’s die je in het buitenland huurt of koopt.
 • Winter- en Onderwatersport
  Let hier op: als je van plan bent om te gaan duiken dan moet je deze module afsluiten!
 • Annuleringsverzekering
  Voor het geval je een geboekte reis moet annuleren of afbreken door bijvoorbeeld ziekte, ongeval of familieomstandigheden.

24/7 hulp van de alarmcentrale

Je kunt met de doorlopende reisverzekering van Centraal Beheer 24 uur per dag en 7 dagen per week rekenen op de deskundige hulp van de Centraal Beheer alarmcentrale:

 • alarmcentraleHet vinden van een ziekenhuis.
 • Het betalen van rekeningen in het ziekenhuis, met name als de kosten erg hoog oplopen.
 • Het regelen van vervoer naar Nederland in het geval van ernstige ziekte, overlijden of familieomstandigheden.

Welke voordelen biedt de Centraal Beheer doorlopende reisverzekering nog meer?

 • Bagage standaard verzekerd, je kiest zelf het eigen risico. 

Direct Premie Berekenen

Hoe kies je de juiste dekking?

De Centraal Beheer doorlopende reisverzekering is redelijk compleet pakket, dat je zelf naar wens nog verder kunt uitbreiden. SOS hulpverlening, bagage en ongevallen zijn standaard verzekerd. Hieronder vind je de dekkingen die je nog zou kunnen toevoegen.

Medische kosten; aanvullend of helemaal niet verzekeren?

De medische kosten kunnen in het buitenland flink oplopen en de Nederlandse zorgverzekering vergoedt in het buitenland lang niet alle kosten. Door medische kosten mee te verzekeren voorkom je dat je zelf moet opdraaien voor torenhoge rekeningen. Wat te doen?

 • Medische kosten niet verzekeren als je in Nederland een zorgverzekering hebt die ook in het buitenland tot kostprijs verzekerd. Wees je bewust dat dit wat anders is dan 100% van het Nederlandse tarief.
 • Medische kosten aanvullend verzekeren als jouw Nederlandse zorgverzekering in het buitenland slechts 100% of 200% van het Nederlandse tarief vergoedt. Op die manier ben je via de Centraal Beheer doorlopende reisverzekering gedekt tot kostprijs, oftewel het tarief dat in het buitenland gerekend wordt en betaal je zelf niets extra’s.

*Let op: het eigen risico bij jouw zorgverzekering (vrijwillig en verplicht) is niet verzekerd via Centraal beheer. Dit is een zeer groot nadeel omdat je in geval van medische kosten dus alsnog je eigen risico van de zorgverzekering volledig betaalt. Bij andere verzekeraars is dat niet het geval.

Zakenreis

Ben je van plan om tijdens je reis een stage, vakantiewerk of vrijwilligerswerk te gaan doen? Dan is het van belang dat je deze dekking afsluit. Dit geldt ook als je wilt gaan WWOOFFEN of aan de slag wilt via Workaway. Let erop dat wanneer je betaald vakantiewerk gaat doen je jouw zorgverzekering vaak moet opzeggen. In dat geval biedt de reisverzekering van centraal beheer geen dekking en is een andere verzekering meer geschikt. 

Vervangend Vervoer en Voertuigenhulp

Het moet hierbij gaan om een (huur)auto waarmee je vanuit Nederland de reis aanvangt. De dekking is een uitstekende aanvulling als je met de auto op vakantie gaat. Het heeft echter weinig zin om deze dekking af te sluiten als je in het buitenland een auto huurt of koopt.

Winter- en onderwatersport

Ben je van plan om te gaan duiken tijdens je reis? Sluit dan deze dekking af. Let er op dat Centraal Beheer geen dekking biedt voor andere risicovolle sporten zoals: vechtsport, ijshockey, bobsleeën, rodelen, heliskiën, speedskiën, parachutespringen, parasailen, wildwatervaren of raften.

Annulering

Als je een reis boekt dan ben je vaak verplicht om de reissom te betalen, ook als je de reis voortijdig moet afbreken of zelfs helemaal moet annuleren. Vliegtuigmaatschappijen en reisbureau’s geven namelijk vaak geen geld terug.

Een annuleringsverzekering vergoedt het gedeelte van de kosten dat je niet terug krijgt. Ook als je de reis voortijdig moet afbreken, krijg je een vergoeding voor de reisdagen die je niet gebruikt hebt. Let erop dat een annuleringsverzekering alleen een vergoeding biedt voor dingen die je voor vertrek uit Nederland boekt. Als je dus alles ter plekke regelt, dan is deze dekking overbodig!

Belangrijk om te weten over de Centraal Beheer Doorlopende Reisverzekering

Voordat je de Centraal Beheer doorlopende reisverzekering afsluit, zijn er een aantal punten die mogelijk van belang zijn voor jouw situatie.

Geen dekking voor risicovolle sporten

Ben je van plan om tijdens je reis bijvoorbeeld te gaan bungeejumpen, skydiven of raften? Dan ben je met de reisverzekering van Centraal Beheer niet verzekerd tijdens die activiteiten. Ook alle gevolgschade (bijvoorbeeld als je naar huis gevlogen moet worden na een ongeval) zijn dan niet verzekerd. Ben je van plan om veel avontuurlijke sporten te gaan doen? Kijk dan in het overzicht van reisverzekeringen die dat dekken.

 

Is de Centraal Beheer doorlopende reisverzekering geschikt voor jou?

Met de bovenstaande informatie moet je al een goed beeld hebben gekregen van de inhoud van de verzekering en of deze verzekering geschikt is voor jouw reisplannen. Om het nog even kort samen te vatten is deze doorlopende reisverzekering een goede keuze voor:

Gewone vakanties en lange reizen tot 365 dagen

Centraal Beheer is gewoonweg een prima verzekering voor ‘gewone vakanties’ en reizen tot maximaal 365 dagen, waarbij je geen avontuurlijke sporten gaat doen.

Direct Premie Berekenen

Je gaat stage lopen of studeren in het buitenland

Van plan om stage te lopen in het buitenland? Met de verzekering van Centraal Beheer ben je goed verzekerd. Let wel dat je de zakenreis module moet afsluiten.

Moet je vanwege een betaalde stage jouw Nederlandse zorgverzekering stopzetten? Dan is de verzekering van Centraal Beheer niet geschikt en zal je een speciale reisverzekering moeten afsluiten.

Direct Premie Berekenen

Je gaat een vrijwilligersproject doen in het buitenland.

Vrijwilligerswerk doen in het buitenland wordt steeds populairder onder Nederlanders. Vrijwilligerswerkzaamheden zijn verzekerd met de doorlopende reisverzekering van Centraal Beheer zolang je de module zakenreis hebt afgesloten.

Direct Premie Berekenen

Je gaat op working holiday en moet jouw Nederlandse zorgverzekering aanhouden

Het komt niet vaak voor dat jouw Nederlandse zorgverzekering geldig blijft op het moment dat je betaald werk doet in het buitenland. Maar indien je hem toch aan moet houden gedurende de hele reis, dan ben je via Centraal Beheer ook verzekerd tijdens vakantiewerk (dus tijdelijk).

Wanneer is deze verzekering minder geschikt?

In sommige gevallen is de reisverzekering van Centraal Beheer minder of zelfs helemaal niet geschikt. In de onderstaande gevallen kun je beter voor een andere verzekering kiezen:

Je gaat vast werken in het buitenland

Doorlopende reisverzekeringen zijn over het algemeen niet geschikt als je vast gaat werken, die van Centraal Beheer dus ook niet. Er zijn echter wel andere reisverzekeringen. Ga je op een working holiday? Dan is het raadzaam om deze uitgebreide gids te lezen.

Je reist langer dan 365 dagen

De verzekering biedt dekking voor reizen tot maximaal 365 dagen, niet langer. Ga je langer dan één jaar? Bekijk dan de speciale reisverzekeringen voor backpackers.

Je bent van plan om veel avontuurlijke sporten te doen

De reisverzekering van Centraal Beheer biedt geen dekking voor avontuurlijke sporten. Als je dus een echte adrenalinejunk bent en wilt gaan skydiven, bungeejumpen, raften of andere halsbrekende toeren wilt uithalen, dan is een andere reisverzekering meer geschikt.

 

Premie berekenen & afsluiten?

De reisverzekering van Centraal Beheer kun je eenvoudig online afsluiten. Je kunt eerst een premieberekening maken om te kijken of je hiermee akkoord bent.

Direct Premie Berekenen