7 alledaagse dingen die je gaat waarderen als je door India reist

with Geen reacties

India is een fantastisch land om in te reizen. De kleurrijke mensen, het drukke straatleven, het spirituele en religieuze, het heerlijke eten en ga zo maar even door.

Het is fair om te zeggen dat India een wereld op zich is en er geen ander land hetzelfde als India is. Dat betekent echter ook dat er wel eens minder leuke dingen zijn en je ineens de alledaags dingen van thuis enorm gaat waarderen. Hieronder vind je zeven dingen die je gaat waarderen als je door India reist.

 

1. De NS

Ja, de treinen in Nederland hebben wel eens wat vertraging en dat levert dan veel problemen op. Mensen komen bijvoorbeeld 10 minuten te laat op werk. Er worden zelfs Kamervragen gesteld.

In India kan het zijn dat een trein die ‘slechts’ vier uur vertraagd is, pas 10 uur later komt aankakken. In de meeste gevallen is die trein dan prima, maar het kan ook zomaar zijn dat je de eerste drie uur naast een stinkend treintoilet moet zitten omdat de trein overvol is.

Geen haan die er naar kraait.

IMG_7585
Een inspirerend uitzicht met aan de linkerkant een stinkend toilet. Gelukkig kun je geen geuren fotograferen anders was de foto waarschijnlijk groen.

 

2. Een duidelijk antwoord

The Indian head wiggle, het is één van m’n favoriete gebaren en het kan zowel ja, nee, ok, niet oké, weet ik niet, of hallo betekenen. Het is één van m’n favoriete bewegingen en als je lang genoeg door India reist zal je zien dat je het zelf ook gaat doen. Maar het is niet altijd handig als je wilt weten of de volgende trein naar Delhi gaat…

Wil jij goed verzekerd op reis? Vul de verzekeringswijzer van Backpackcentrale in en ontvang binnen 5 minuten persoonlijke opties voor jouw reis.

 

 

3. Iemand die eerlijk zegt dat hij geen Engels spreekt

Indiërs zijn over het algemeen heel behulpzaam, maar weten in sommige gevallen niet zo goed wanneer ze beter “I don’t know” kunnen zeggen.

Ik herinner me dat ik een keer stond te wachten op de bus en in de verte een bus zag aankomen. Benieuwd of dat mijn bus was besloot ik de Indiase man naast me aan te spreken. Vervolgens speelde zich de volgende dialoog af:

Ik: Excuse me sir, is that the bus to Kochi?

Hij: Yes.

Ik: Ok thank you, do you know how long it takes?

TIP: Ben je van plan om te gaan backpacken in Azië of Australië? Backpackcentrale heeft gratis gidsen voor Backpacken in Australië & Azië

Hij: Yes.

Ik:……

Hij: ……

Ik: Ok, how long does it take?

Hij: Yes.

Ik: Oh no, I mean how many hours?

Hij: Yes.

Ik (wijzend naar mn horloge) : Hours, how many?

Hij: Yes + the wiggle

Ik: Ok thank you sir, have a good day.

Uiteindelijk ging de bus helemaal niet naar Kochi, maar goed, daar kwamen we pas achter toen we er al in zaten.

4. Solid shit

Ja, sla die diarreeremmertjes maar in want je gaat ze eten als m&m’s. Woehoee!

 

5. WC papier

Het is heel gebruikelijk voor Indiase restaurants om geen wc papier te hebben, omdat de Indiërs hun kont afvegen met hun linkerhand en water. Stukken beter voor het milieu, maar een idee waar ik zelf niet zo goed aan kon wennen.

Hoewel wc-papier overal te koop is, ga je het toch wel waarderen dat je in Nederland niet constant met een wc-rol op pad hoeft.

6. Privacy

Ik vraag me af of er een woord voor privacy is in Hindi, want ik heb het nog niet echt ontdekt. Als je bijvoorbeeld op een treinstation zit te wachten of in een trein zit, word je aan alle kanten zonder gêne aangestaard.

Als je iets op je telefoon doet, wordt er rustig meegekeken. Als het druk is in de trein leunt er iemand op je rug, knieën of welk ander lichaamsdeel net het beste uitkomt.

Uiteindelijk is het allemaal wel grappig zolang je jezelf er niet tegen verzet.

 

7. Logische Logica

Ik herinner me dat we in Bangalore waren en 16 uur moesten wachten op de volgende bus.

Wat doe je dan? Juist, je gaat bowlen in een shoppingmall.

Ik was samen met een vriend en we dachten dat twee potjes wel genoeg zou zijn, dus we bestelden twee games.

Echter, nadat we onze eerste ronde hadden afgemaakt (en ik uiteraard gewonnen had), werden er geen nieuwe kegels neergezet.

“Excuse me, we’ve orderd two games and we’ve just finished the first one, but the pins aren’t coming down.”

Waarop die jongen me verbaasd aankijkt en zegt: “Sorry sir, but YOU played one game and your friend played one game. So together you have played two games.” 

Natuurlijk nog proberen uit te leggen dat je één spel kunt spelen met meerdere spelers, maar dat ging er bij deze kerel niet in.

Ach, India Sab Kuch Milega (Alles is mogelijk in India).

 

Ben jij een mooie reis aan het voorbereiden?

Met deze tips van Backpackcentrale wordt jouw reis nóg beter:

1. Wil jij niet betalen voor pinnen in het buitenland? Open een rekening bij Bunq. Je kunt gratis geld opnemen in het buitenland tegen de best mogelijke wisselkoers. 

2. Vul de verzekeringswijzer in zodat jij altijd goed verzekerd op reis gaat. 

3. Gebruik Booking.com voor het boeken van accommodatie. Je mag vaak gratis annuleren. 

 

 

Verward door verzekeringen?

Een lange reis voorbereiden is niet makkelijk. Laat ons helpen bij de voorbereiding :-)