15 Inspiratiebronnen voor jouw aankomende wereldreis

with Geen reacties
“We live in a wonderful world that is full of beauty, charm and adventure. There is no end to the adventures we can have if only we seek them with our eyes open.” – Jawaharal Nehru

De wereld is een prachtige plek en aan reisinspiratie zal je geen gebrek hebben. Toch zijn er zoveel mooie plekken die op je liggen te wachten, dat je jezelf misschien afvraagt:

What’s next for me?

Om je te helpen met wat reisinspiratie voor je volgende reis vind je hieronder een lijst met websites & boeken die je helpen bij het samenstellen van je aankomende reis.

 

REISBLOGS

Reisblogs zijn een goede bron van reisinspiratie omdat ze naast foto’s ook vaak tips en toelichting geven bij bepaalde landen. Hieronder vind je een lijst met reisblogs die je kunnen inspireren voor je volgende reis.

Nederlandse reisblogs

De Nederlandse reisblogs die ik de moeite waard vind om te volgen zijn:

Reisjunk.nl

Een Nederlandse website met veel updates en informatie over veel verschillende landen. Als je opzoek bent naar avontuurlijke plekken, toffe activiteiten in voornamelijk zuid-oost Azië dan ben je hier op de juiste plek. Een aanrader.

Wil jij goed verzekerd op reis? Vul de verzekeringswijzer van Backpackcentrale in en ontvang binnen 5 minuten persoonlijke opties voor jouw reis.

Reismeisje.nl 

Wendy heeft al veel van de wereld gezien en post bijna dagelijkse nieuwe reisinspiratie voor jou.

Backpackgek.nl

Een blog van twee Nederlandse backpackers die in 2011 de wereld over reisden. Hoewel Freek & Claudia nu wat meer gesetteld zijn bevat de blog uitgebreide informatie en inspirerende reistips.

Wearetravellers.nl 

Nog een Nederlandse reisblog met veel informatie over verschillende landen en handige reistips.

Engelstalige reisblogs

Uiteraard zijn er meer Engelse dan Nederlandse reisblogs, maar dat betekent niet automatisch dat de kwaliteit daarvan ook beter is. De blogs die ik de moeite waard vind om te volgen zijn:

Nomadicmatt.com

TIP: Ben je van plan om te gaan backpacken in Azië of Australië? Backpackcentrale heeft gratis gidsen voor Backpacken in Australië & Azië

Matt reist al een jaar of 8 de wereld rond. De website staat boordevol tips over hoe je longterm-travel kunt betalen. Hij heeft er zelfs een boek over geschreven.  Uiteraard staat er veel informatie over de landen die hij bezocht heeft.

Ytravelblog.com

Een gezin met kinderen dat de wereld rondreist. Heel veel praktische informatie en inspiratie voor veel verschillende landen. Ze schrijven ook veel over waarom je zou moeten gaan reizen en dat je niet altijd maar moet doen wat anderen van je verwachten.

Indietraveller.co

Marek, een Nederlandse reisblogger die in het Engels schrijft heeft een erg overzichtelijke blog met landeninformatie en persoonlijke tips.

Expertvagabond.com

Een professionele fotograaf die wereld over reist. Heeft prachtige foto’s op z’n blog staan en verder vind je hier veel handige tips.

 

Overige websites

Gogobot.com

Gogobot is een crowd-sourced travelplatform waar je per land kunt zoeken wat de hoogtepunten zijn. Een extra handige toevoeging is dat je kunt selecteren op het soort activiteit waar je van houdt.

Lonelyplanet.com

Gewoon omdat het raar zou zijn als deze niet in de lijst stond.

Roughguides.com

Vergelijkbaar met de Lonely Planet maar misschien is de informatie net even wat anders.

Trover.com

Een soort instagram voor reizigers die foto’s koppelt aan een bepaalde locatie. Als jij dus zoekt op een bepaald land, dan zie je al snel een aantal foto’s voorbij komen en kun je kijken of dit jou aanspreekt.

 

Koffietafelboeken

Soms is het ook fijn om eens achter dat computerscherm vandaan te komen en gewoon lekker in een boek te bladeren. Koffietafelboeken zijn ideaal om inspiratie op te doen. Ook heel erg leuk om te krijgen als cadeau. Als je binnenkort jarig bent vraag dan eens één van de onderstaande boeken (of koop ze gewoon zelf als je niet jarig bent):

Meer tips voor inspiratie?

De online wereld is te groot om alles te weten, dus grote kans dat jij zelf andere websites gebruikt. Als je denkt dat je anderen hiermee kunt helpen, be social en deel dit artikel:

Facebook

Ben jij een mooie reis aan het voorbereiden?

Met deze tips van Backpackcentrale wordt jouw reis nóg beter:

1. Wil jij niet betalen voor pinnen in het buitenland? Open een rekening bij Bunq. Je kunt gratis geld opnemen in het buitenland tegen de best mogelijke wisselkoers. 

2. Vul de verzekeringswijzer in zodat jij altijd goed verzekerd op reis gaat. 

3. Gebruik Booking.com voor het boeken van accommodatie. Je mag vaak gratis annuleren. 

 

 

Verward door verzekeringen?

Een lange reis voorbereiden is niet makkelijk. Laat ons helpen bij de voorbereiding :-)